Nogomet

"Željezničar mi je veliki izazov"

Duje Bonačić • utorak, 12.01.2010.
"Željezničar mi je veliki izazov"
Foto: Duje Bonačić

Božidar Radošević, mladi splitski vratar, otišao je na šestomjesečnu posudbu u sarajevski Željezničar. Ugovorom je vezan za Hajduk do ljeta 2013., a ovo mu je nakon Hrvaca, Mosora i Imotskog najveći izazov...

Hajduk je u ponedjeljak obavio prozivku, a jedan od igrača koji su svojs tatus riješili i prije tog termina je mladi vratar Božidar Radošević. On će se u proljetnoj polusezoni prebaciti preko granice i nastupati za momčad sarajevsko Željezničara. "Želju" vodi trener Amar Osim (sin poznatijeg Ivice), a Radošević bi im trebao pomoći u ovosezonskom cilju - izlasku na euro-scenu.

Nakon izvrsne polusezone u Imotskom, nova destinacija je Željezničar. Kako je došlo do suradnje?
"Tražio sam način da izađem iz sjene 2. i 3. HNL. Prijatelj Marko Farić me je preporučio čelnicima kluba, s obzirom da je njihov prvi vratar ozlijeđen, te da nemaju adekvatnu zamjenu."

Koliko si upoznat s ciljevima novog kluba?
"Trener Osim mi je rekao kako je cilj plasman u Europu. Da li kroz kup ili prvenstvo, nije bitno. Po njegovoj priči vidim da nije odustao ni od naslova prvaka."

U Želji te čeka vršnjak Ibrahim Šehić. Bojiš li se konkurencije i što znaš o njemu?
"Stariji je godinu dana od mene, a čuo sam sve najbolje o njemu. On je jedan od najperspektivnijih vratara u BiH, ali ne bojim se konkurencije i nadam se što većoj minutaži."

Ostavljaš Imotski na trećem mjestu 2. HNL, na samo bod zaostatka od vodećeg Splita. Kako bi ocijenio sebe, ali i igru cijele momčadi u jesenskom dijelu prvenstva?
"Uvijek sam samokritičan prema sebi pa smatram da je u nekim situacijama moglo biti bolje, ali kad sve skupa zbrojim, mogu biti zadovoljan. Od prvog dana smo bili prava klapa i to nas je držalo. Svi smo dali sve od sebe i mislim da je rezultat najbolji pokazatelj."

Prošao si Hrvace, Mosor, sada i Imotski. Gdje ti je bilo najbolje?
"Teško je to reći. Svugdje su me lijepo primili. Ali izdvojio bih Hrvace, jer to je bilo moje prvo seniorsko iskustvo. To su bili dani koje neću nikada zaboraviti."

Koja je tvoja preporuka mlađim igračima - da li grijati klupu u velikim klubovima ili igrati u manjima?
"Vratar sam i gledajući iz svoga kuta sigurno igranje u manjima. Niti jedan trening ne može nadomjestiti utakmicu, pa makar ona bila u 3. ili čak 4. ligi. Meni je osobno puno pomoglo!"

Koje su tvoje ambicije u budućnosti?
"Sada sam isključivo koncentriran na Željezničar, to mi je veliki izazov i nadam se što većem dometu. U prilici smo osvojiti kup, ušli smo u polufinale, sa time bi bio zadovoljan. A za ubuduće, tko zna. Korak po korak."

Hajdukova "jedinica" kao neispunjeni san?
"U svakom trenutku sam spreman pomoći koliko mogu. Nadam se da ću svojim obranama dokazati struci na Poljudu da za mene ima mjesta u Hajduku. Ali ponavljam, sada sam koncentriran isključivo na Željezničara, a Hajduku želim osvajanje kupa i 2. mjesto, jer ipak je to moj klub."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Topovski_udar12.01.2010. u 18:50
    ajd neka samo nek mu bude dobro tamo,hehe
    Topovski_udar