Košarka

Zagreb iskoristio ciparski dar!

Borna Rupnik • utorak, 12.01.2010.
Zagreb iskoristio ciparski dar!
Foto: Kristijan Komarica

Iako su se porazom u prošlom kolu doveli u vrlo tešku situaciju, Mravi su nakon pobjede nad Roanneom, uz pomoć povoljnog raspleta na Cipru, osvojili drugo mjesto u skupini H Eurochallenge kupa i osigurali nastavak natjecanja...

Tijesan poraz od Keravnosa na Cipru u prošlom kolu ponudio je Zagrebu samo jednu računicu za prolaz dalje. Kijev je morao izgubiti obje preostale utakmice, a Mravi dobiti snažni Roanne u Trnskom. Naposljetku se sve poklopilo prema zagrebačkim željama.

Ukrajinci su pali i večeras u Nikoziji, a Zagreb je iskoristio taj dar, preokretom u drugom poluvremenu svladao Francuze i izborio drugo mjesto na tablici s tri pobjede i tri poraza.

Vezane vijesti

Prva je četvrtina pripala Zagrebu, no Roanne do poluvremena okreće rezultat u svoju korist i na odmor odlazi sa sedam poena viška (37:44). Međutim, na parket u nastavku izlaze još odlučniji Mravi, koje je krasila izrazita ubojitost u napadu.

U samo deset minuta utrpali su protivniku čak 31 koš i potom očuvali stečenu prednost do samog kraja (94:87), premda im Roanne niti u jednom trenutku nije prestao puhati za vratom.

Odličnu je utakmicu odigrao Luka Žorić (24 koša, 6 skokova, 3 asistencije), koji je zasjenio čak i Antu Tomića (22 koša i 8 skokova). Iznimno je agresivan i raspoložen bio i kapetan Krunoslav Simon, kojemu je za double-double nedostajao tek jedan skok.

Svakako treba istaknuti Zagrebov vrlo visok postotak šuta za dva (74%), dok je Roanne velik broj napada utrošio na dalekometne šuteve (trica 8/32). Goste su predvodili Mims s 21 i Dia s 19 koševa.

Roanneu je poraz u Trnskom prvi nakon pet pobjeda. Kijev je ostao treći s dvije pobjede, koliko na kraju ima i Keravnos.

Eurochallenge, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zagreb94:87Chorale Roanne
Keravnos76:52BC Kijev
1Chorale Roanne 51+64
2Zagreb 33-20
3BC Kijev 24-21
4Keravnos 24-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.01.2010. u 21:08
    Čestitke Zagrebu ali i Keravnosu koji je odigrao pošteno.
    ALGHAZANTH