Zimski sportovi

Schild u rangu s Janicom Kostelić

Antonija Pavlić • utorak, 12.01.2010.
Schild u rangu s Janicom Kostelić
Foto: Kristijan Komarica

Marlies Schild upisala je u austrijskom Flachau jubilarnu 20. pobjedu u karijeri i izjednačila se u toj kategoriji s najboljom hrvatskom skijašicom Janicom Kostelić. Drugo mjesto pripalo je Mariji Riesch, treća je bila Kathrin Zettel, a najveće razočaranje priredila je mlađa sestra Riesch, odustavši nakon najboljeg vremena prve vožnje i odlične prigode za ostvarivanje prve pobjede u karijeri...

Marlies Schild pobjednica je šestog slaloma sezone u austrijskom Flachau. Austrijanka je odvozila najbolju drugu vožnju i petu poziciju zamijenila prvom, iskoristivši ponajprije slabije vožnje sestara Riesch - odustajanje Susanne i nešto lošiju prezentaciju Marije, kojoj je na koncu ipak pripalo drugo mjesto. Na posljednju stepenicu pobjedničkog postolja popela se Kathrin Zettel.

Dugo su na samome vrhu taborile Francuskinje - Claire Dautherives, Tessa Worley i Anemone Marmottan otvorile su drugu vožnju u Flacahuu, te odradile odličan posao, a razdvojiti su ih uspjele tek skijašice iz skupine prvih 15 - Manuela Moelgg, Christina Geiger, te Ana Jelušić. Dauthervies je na koncu 12. mjestom ostvarila najbolji ovosezonski, te drugi slalomski rezultat karijere, dok je Marmottan ostvarila uvjerljivo najbolji rezultat u dosadašnjim slalomskim pokušajima - sa startnim brojem 66 plasirala se na 17. poziciju.

Ana Jelušić solidno je odradila gotovo polovicu staze u drugome nastupu, no u donjem je, ravnijem dijelu, bila prespora, te ju je gubitak od gotovo šest desetinki sekunde smjestio na konačno 11. mjesto i pribrojio joj nova 24 boda. Nika Fleiss nije popravila plasman iz prve vožnje, za 26. poziciju osvojila je pet bodova. Treća hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije došla do cilja u prvoj vožnji.

Promjene reprezentacija na čelu poretka nakon Francuskinja nastavile su, pak, Njemice. Sjajne vožnje prezentirale su redom Katharina Duerr, Fanny Chmelar, pa i Christina Geiger, a na koncu im se pridružila i starija sestra Riesch osvojivši završno drugo mjesto.

Čast domaćina na najbolji mogući način obranila je Marlies Schild. Izvanserijska slalomašica fenomenalno se vratila nakon odustajanja u Zagrebu i upisala drugu pobjedu ove sezone, te 20. u karijeri u slalomu, izjednačivši se u tome s najboljom hrvatskom skijašicom svih vremena Janicom Kostelić.

Najveće razočaranje dana priredila je mlađa sestra Riesch, Susanne. 22-godišnja Njemica imala je ogromnu prednost pred Schild iz prve vožnje, no već je nakon startnog prolaznog vremena promašila vrata i propustila upisati možda i prvu pobjedu u karijeri. No, napredak koji pokazuje iz utrke u utrku ove sezone garantira joj da će i taj dan jednom doći. Njezina renomiranija sestra Maria osvojila je drugu poziciju, dok je pobjednički podij upotpunila još jedna domaća skijašica Kathrin Zettel.

"Nisam očekivala pobjedu nakon slabije prve vožnje, no presretna sam zbog drugog trijumfa ove sezone, posebice što je ostvaren pred domaćim navijačima", kratko je prokomentirala pobjednica.

Lindsey Vonn, koja je u Flachau odustala već u prvoj vožnji, zadržala je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, pred Marijom Riesch i dalje drži 112 bodova. Potonja je pak, iskoristila odustajanje sljemenske pobjednice Sandrine Aubert kako bi u vlasništvo vratila slalomski crveni startni broj.

Svjetski kup, Flachau, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 49.76
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.34
3. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.42
4. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +0.81
5. Katharina Duerr (Njemačka, FISCHER) +1.34
6. Fanny Chmelar (Njemačka, HEAD) +1.48
7. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.43
8. Nastasia Noens (Francuska, SALOMON) +1.91
9. Christina Geiger (Njemačka, ROSSIGNOL) +2.20
10. Manuela Moelgg (Italija, ROSSIGNOL) +2.36
11. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +2.52
...
26. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +4.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!