Zimski sportovi

Sestre Riesch pobjegle konkurenciji

Borna Rupnik • utorak, 12.01.2010.
Sestre Riesch pobjegle konkurenciji
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prve vožnje ženskog slaloma u austrijskom skijalištu Flachau na prva dva mjesta s gotovo sekundom viška smjestile su se sestre Riesch, pri čemu je Susanne bile brža od Marije. Ana Jelušić drži 12. mjesto, a među 30 se ugurala i Nika Fleiss...

Susanne i Maria Riesch stekle su osjetnu prednost prije druge vožnje slaloma u austrijskom Flachauu. Njemice su odradile dva vrlo dobra nastupa i dijeli ih tek 12 stotinki sekunde.

Do trećeg je mjesta doskijala domaća uzdanica Kathrin Zettel, koju u stopu prate Čehinja Šarka Zahrobska te još jedna Austrijanka, sjajna Marlies Schild.

Naša Ana Jelušić vozila je sigurno, bez većih pogrešaka, ali joj je nedostajalo brzine te je ostvarila gotovo dvije sekunde slabije vrijeme od pobjednice prve vožnje. Međutim, ima odlične izglede plasirati se među prvih deset.

Od favoritkinja drugu vožnju neće vidjeti sljemenska pobjednica Sandrine Aubert, koja je promašila posljednja vrata, zatim vodeća u ukupnom poretku te Amerikanka Lindsey Vonn, koja je pala na polovici staze, a u tom su se društvu našle i Šveđanka Anja Paerson te Talijanke Nicole Gius i Chiarra Costazza, pri čemu se čini da je Gius zadobila nezgodnu ozljedu.

Nika Fleiss krenula je sa startnim brojem 27 i zauzela 27. mjesto - dovoljno za plasman u drugu vožnju - s više od tri i pol sekunde zaostatka za Susannom Riesch. Sofija Novoselić nije uspjela doći do cilja.

Flachau, slalom (ž), prva vožnja:

1. S. Riesch (Njemačka) 47.09
2. M. Riesch (Njemačka) +0.12
3. K. Zettel (Austrija) +0.93
4. Š. Zahrobska (Češka) +0.98
5. M. Schild (Austrija) +1.04
6. T. Poutiainen (Finska) +1.18
7. K. Duerr (Njemačka) +1.40
8. M. Pietilae-Holmner (Švedska) +1.57
9. T. Borssen (Švedska) +1.60
10. N. Noens (Francuska) +1.65
11. F. Chmelar (Njemačka) +1.72
12. A. Jelušić (Hrvatska) +1.85
...
27. N. Fleiss (Hrvatska) +3.37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.01.2010. u 19:50
    Ako stignu do cilja neka od sestara Riesch bi morala pobijediti.
    ALGHAZANTH