Košarka

Budućnost pobjedom među 16

Branko Barić • srijeda, 13.01.2010.
Budućnost pobjedom među 16
Foto: Davor Sajko

Posljednje kolo EuroChallengea u skupinama A, B, C i D riješilo je i posljednje preostale dvojbe oko putnika među 16 najboljih ekipa u ovom natjecanju. Pobjedama su prolaz osigurali Budućnost, EiffelTowers i Chalon...

Košarkaši Budućnosti nakon dramatične završnice izborili su pobjedu u Göttingenu koja im donosi nastavak natjecanja u EuroChallengeu. Njemačka momčad imala je prednost od sedam pogodaka razlike u posljednjoj četvrtini, no Podgoričani su uspjeli iskoristiti svo iskustvo stečeno do sada u europskim natjecanjima i napraviti veliki preokret.

Vladimir Dragičević pogodio je oba slobodna bacanja pri rezultatu 74:74 49 sekundi prije kraja, da bi nedugo potom nakon promašenog protivničkog šuta zakucao za 78:74. Goran Jeretin, prvi strijelac susreta s 22 poena, pogocima iz slobodnih bacanja postavio je konačnih 80:74. Prvo ime Göttingena bio je Kanađanin kojeg Zadrani pamte po dobrom, Michael Meeks, sa 16 poena i pet skokova.

Unatoč porazu, među 16 najboljih u Eurokupu ide i Göttingen, budući da u trokutu momčadi koje imaju četiri pobjede i dva poraza u skupini A najslabiju koš razliku ima Gravelines. Francuzi su dobili Lokomotiv Kuban sa 77:68 uz 30 poena Clintona Johnsona, no to nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Jakov Vladović ubacio je dva poena uz dva skoka za rusku momčad.

Pobjedu vrijednu plasmana među 16 ishodio je i EiffelTowers svladavši prvaka skupine B Apoel s 82:74. Najzaslužniji za to je Kees Akerboom s 20 poena i pet skokova. Strasbourgu tako pobjeda nad Khimikom 97:93 nije mnogo značila u borbi za opstanak na europskoj sceni.

U skupini C putnici u drugi krug natjecanja poznati su bili i prije posljednjeg kola, no Scavolini i Krasnye Krylia u međusobnom susretu trebali su dati odgovor na pitanje tko će okončati na prvom mjestu u skupini. Iako je momčad iz Pesara slavila s 92:86, to im nije bilo dovoljna da zasjednu na čelo poretka budući da su u Rusiji poraženi s 12 poena razlike.

U Cedevitinoj skupini D prve dvije pozicije zauzeli su Chalon i Proteas. U njihovom međusobnom obračunu slavili su Francuzi s 81:74, što je najmanje pogodovalo Dexiji koja je unatoč pobjedi nad Cedevitom ostala na trećem mjestu.

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

MEG Göttingen74:80Budućnost VOLI
Gravelines Dunkerque77:68Lokomotiv Kuban
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!