Zimski sportovi

"Pineapple Express" napada

Goran Markuš • srijeda, 13.01.2010.
"Pineapple Express" napada

Organizatori nadolazećih Zimskih olimpijskih igara, VANOC, suočeni su s velikim problemima. Naime, nepunih mjesec dana prije velikog otvaranja područje oko Vancouvera "pogođeno" je proljetnim vremenskim (ne)prilikama...

Fronta često zvana "Pineapple Express" koja tijekom zime na područje Vancouvera donosi topli zrak sa Pacifika počela je stvarati ozbiljne probleme organizatorima Zimskih olimpijskih igara, VANOC-u, a prema prvim predviđanjima ništa lakše neće biti sve do kraja ovog tjedna.

"Sve što smo planirali i naučili u svojim karijerama koristimo u praksi ne bi li sva mjesta održavanja spremili na vrijeme", poručio je zamjenik predsjednika VANOC-a, Tim Gayda ubrzo nadodavši: "Vjerujemo da će sve biti spremno na vrijeme i jedino je upitno hoćemo li možda morati ograničiti vrijeme treniranja kako bi staze bile spremne za sama natjecanja."

Svakako vrijedi spomenuti i kako od prvih pahulja organizatori svim raspoloživim snagama rade na pripremanju područja oko planina Whistler i Cypress, a u opremu za praćenje vremenskih (ne)prilika uloženo je vrtoglavih 13,5 milijuna dolara.

"Vrijeme utječe na svaku našu odluku stoga su točni podatci izuzetno važni želimo li kvalitetno obaviti svoj posao. Samim time precizna oprema naprosto je neophodna", zaključio je VANOC-ov menadžer vremenskih usluga, Chris Doyle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

ZOI 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2010. u 09:28
    hehe..."Pineapple Express" ...Kanada...bit ce kvalitetne igre..ko zna..zna
    Obrisan korisnik