Carling Cup, polufinale, 14.01.2010, 21:00 h
Blackburn
Blackburn 0:1 Aston Villa
Aston Villa

Poraz Blackburna uz dvije vratnice Kalinića

Marin Vuković • četvrtak, 14.01.2010.
Poraz Blackburna uz dvije vratnice Kalinića
Foto: EPA

U prvoj polufinalnoj utakmici Carling kupa Blackburn je na Ewood Parku izgubio od Aston Ville i u uzvratu na Villa Parku imat će težak zadatak. Roversi su pokazali dva lica, odigrali vrlo loše prvo poluvrijeme i probudili se u nastavku utakmice, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Nikola Kalinić dobio je jednu od rijetkih prilika u početnoj postavi Blackburna i na travnjaku proveo svih 90 minuta. Naš je napadač ponajprije u drugom poluvremenu ostavio vrlo dobar dojam i prava je šteta što je obje njegove velike prilike zaustavio okvir gostujućeg gola. Roversi su prema svemu prikazanome u drugom poluvremenu zaslužili barem pogodak, no Villa u uzvratnu utakmicu nosi značajnu prednost.

Nogometaši Blackburna su u prvom poluvremenu pošteno naživcirali svoje navijače, koji su ih u svlačionicu zajedno s menadžerom Samom Allardyceom ispratili zvižducima. Aston Villa je bila bolja momčad i potpuno zasluženo na odmor je otišla minimalnom prednošću do koje su došli munjevitom kontrom i realizacijom Jamesa Milnera.

Vezane vijesti

Uvrede navijača, ali i "jezikova juha" u svlačionici dali su poticaj igračima Blackburna i oni su u nastavak utakmice ušli znatno angažiranije. Rezultat bolje igre su i dvije sjajne prilike Kalinića, koji nažalost nije imao sreće. Prvo je nakon ubačaja Mortena Gamsta Pedersena glavom sa samo nekoliko metara pogodio vratnicu, a okvir gola ispriječio se našem napadaču i desetak minuta kasnije nakon povratne lopte Pascala Chimbonde.

Aston Villa je do kraja susreta zadržala prednost i nakon prvih 90 minuta nalazi se korak bliže Wembleyju. Blackburnu će za prolaz u finale trebati pothvat na Villa Parku, u što je teško vjerovati uzmemo li u obzir njihove nastupe u posljednjih nekoliko tjedana.


Martin O'Neill, menadžer Aston Ville: "Bila je to teška utakmica, ali ništa još nije odlučeno. Zabili smo sjajan pogodak, a mogla su nam biti dosuđena i dva jedanaesterca. Očekivali smo da će nas Blackburn napasti u drugom poluvremenu i stvoriti nam probleme. Sve u svemu, obzirom na stanje travnjaka, utakmica je bila dobra."

Sam Allardyce, menadžer Blackburna: "Činjenica je da jednostavno ne možemo zabiti pogodak i time smo svi razočarani."

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!