Vodeni sportovi

Fatović: "Bez kalkulacija, idemo po pobjedu"

Maja Giljanović • petak, 15.01.2010.
Fatović: "Bez kalkulacija, idemo po pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti Juga u prve su se dvije utakmice ovogodišnje Eurolige doveli u krajnje nezavidan položaj. Trostruki prvaci Europe samo jednom otkad je ukinut Kup prvaka i uveden drugačiji format natjecanja nisu prošli fazu po skupinama, ali nakon što su utakmici u Budimpešti izgubili od Vasasa i osvojili samo bod protiv Primorca u Dubrovniku, ne preostaje im drugo nego napasti Panionios na vrućem gostovanju u Ateni i u Gruž se vratiti dva boda bogatiji.

Jug u Grčkoj u subotu u 19 sati po lokalnom vremenu (18 po hrvatskom) protiv Panioniosa igra ključnu utakmicu što se ostanka u konkurenciji za plasman u četvrtfinale Eurolige tiče. Dubrovčani su se put Atene otisnuli još u četvrtak, svjesni uloga utakmice i situacije u kojoj se nalaze nakon što su poslije odigrana dva kola posljednji na tablici Skupine B sa samo jednim osvojenim bodom: "Nemamo što kalkulirati. Idemo po pobjedu, u Ateni nam samo dva boda ostavljaju vrata za prolaz u četvrtfinale otvorenima", izjavio je trener Elvis Fatović.

"Svjesni smo kvalitete našeg protivnika, nisu slučajno pred svojim navijačima pobijedili Vasas" (od Vasasa je Jug izgubio u Budimpešti 8:11, a Grci su ih u Ateni dobili 11:10, nap.a.). "Koliko god su nam bodovi imperativ, nećemo jurnuti bezglavo, moramo biti strpljivi i pokretljivi. Izuzetno su disciplinirani, ali imaju i oni slabosti poput sporijeg vraćanja u fazi obrane. Ključno je i zaustaviti Thomakosa jer on je jedini koji je igrač poteza i spreman preuzeti stvar u svoje ruke i riješiti utakmicu", nastavio je Fatović.

Ukratko Fatović je "uvjeren da smo bolja momčad, izbalansiranija na svim pozicijama i da ćemo se iz Atene vratiti s pobjedom.

Panionios i Vasas nakon dva kola imaju tri, a Primorac, koji u 3. kolu dočekuje Mađare, u kvalitetom je najizjednačenijoj skupini prvi s osvojena četiri boda.

U Skupini A Mladost na Savi u nedjelju u 16.15 (uz prijenos na HTV2) dočekuje Jadran iz Herceg Novog Ivice Tucka. Momčad Emila Nikolića Jadran je pobijedila u studenom u Herceg Novom u 8. kolu Jadranske lige (10:8), a lani je Jadran u Zagrebu u Euroligi izvukao bod (10:10).

"Odlična su momčad, ali ne opterećujemo se njihovim zvučnim imenima. Usredotočeni smo isključivo na sebe i na svoju igru. Zdravi smo i spremni zbog čega očekujem pozitivan rezultat", izjavio je Nikolić. Oporavio se i Josip Pavić koji je prošlotjednu utakmicu u Jadranskoj ligi protiv Mornara (11:8 u Splitu) propustio zbog ozljede prsta.

Mladost i Barceloneta su nakon dva kola izjednačeni na četiri boda, bod ispred Jadrana, a Vojvodina je bez bodova praktički otpisana (teško će Španjolcima u sljedeće dvije utakmice, prvoj u gostima, otkinuti i bod).

U Skupini C iza Partizana (6 bodova) tuku se Olympiacos i Honved, a slična je situacija i u Skupini D iza Pro Recca (6) između Egera i Kazana. Ovog vikenda Olympiacos gostuje u Beogradu, Honved dočekuje Budvu, Eger je gost Pro Reccu, a Kazanu dolazi Šturm.

U Kotoru vaterpolisti Primorja protiv Cattara igraju prvu utakmicu četvrtfinala Kupa LEN. Prošli tjedan su ih dobili u Rijeci u Jadranskoj ligi (9:7) i pucaju samopouzdanjem: "Iskusniji su, ali nikome ne priznajemo da su bolji", izjavio je Luka Pavlović.

Preostala tri četvrtfinalna para su Budapest - Savona, Spandau - Oradea i Brixia - Marseille.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barceloneta14:9Vojvodina
Mladost6:9Jadran Herceg Novi
1Barceloneta 660:53+713
2Jadran Herceg Novi 655:42+1312
3Mladost 645:46-15
4Vojvodina 644:63-194

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 16:03
    samo pametno, kvaliteta je na našoj strani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 13:56
    ajmo jugaši
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 20:22
    Igrati bez kalkulacija a opet iskalkulirati pobjedu, to bi bio uspješan nastup.
    ALGHAZANTH