Tenis

Marina ometa kiša

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.01.2010.
Marina ometa kiša
Foto: Ivan Lacković

Marin Čilić još je jedan naš adut na Australian Openu, a u prvom kolu veći problem mu predstavljaju vremenski uvjeti nego protivnik. Meč protiv Santoroa je prekinut u drugom setu zbog kiše...

Protivnika Marina Čilića na startu Australian Opena je francuski veteran Fabrice Santoro. Čilić je dobio čast sudjelovati u rekordnom 70. nastupu Santoroa na nekom Grand Slam turniru, 46. uzastopnom nastupu te čak 18. nastupu na Australian Openu. Iako se planirao umiroviti nakon turnira u Parizu, Santoro nije mogao odoljeti i prihvatio je poziv za nastup na Australian Openu.

Iako je Francuz kroz cijelu karijeru bio svima vrlo težak protivnik, za Marina u ovom meču ne bi trebalo biti problema. Kvaliteta je na njegovoj strani, puno je spremniji i u boljoj formi, a to je pokazao i tijek susreta do kišnog prekida.

Marin nije najbolje otvorio meč protiv francuskog veterana, već u prvom gemu izgubio je servis i Santoro je stigao do prednosti. Srećom, nije puno trebalo Marinu da vrati izgubljeni servis, kod 2:1 je napravio pritisak i došao do 15:40 te vratio izgubljeno.

Do same završnice seta Čilić nije uspio oduzeti servis Santorou, a onda je u pravom trenutku bio na visini zadatka. Kod 6:5 stigao je do 15:40 i dvije set lopte, odmah je prvu iskoristio i sa 7:5 uzeo prvi set.

U drugom setu obojica igrača držali su svoje servise bez većih problema do 3:2 za Čilića. Tada naš najbolji igrač dobiva priliku, ima 0:40, Santoro dolazi do 40:40, ali onda griješi i Čilić realizira novu break loptu te dolazi do 4:2.

U sedmom gemu drugog seta odigrana su svega tri poena, Marin je poveo s 30:15 kada se ponovno spustila kiša i meč je prekinut.

Meč će biti nastavljen sutra na terenu broj tri odmah nakon prvog dvoboja dana između Rosanne de los Rios i Marion Bartoli.

Australian Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 14) - Fabrice Santoro (Francuska) 7:5, 4:2 (*30:15) kiša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!