Tenis

Karlović izborio hrvatski dvoboj

Ivana Spahija • srijeda, 20.01.2010.
Karlović izborio hrvatski dvoboj
Foto: EPA

Ivo Karlović i Ivan Ljubičić ukrstit će rekete u trećem kolu Australian Opena. Nakon što je Ljubo ranije svladao Kazahstanca Golubeva, za hrvatski dvoboj u ranoj fazi prvog Grand Slama sezone pobrinuo se Ivo Karlović pobjedom nad Francuzom Julienom Benneteauom. Iako je vrlo loše ušao u meč, naš se tenisač u nastavku vratio i nakon četiri seta izborio pobjedu vrijednu trećeg kola.

Četiri seta bila su potrebna Ivi Karloviću da u trećem kolu prvog Grand Slama sezone zakaže hrvatski dvoboj s Ivanom Ljubičićem. Karlović je nakon dva sata i 17 minuta igre svladao 43. tenisača svijeta, Francuza Juliena Benneteaua, i to nakon lošeg početka koji nije dao naslutiti na dobro. Ipak, loše otvaranje i gubitak prvog seta nisu pokolebali našeg tenisača, Karlović je pojačao igru u nastavku i uz dobre servise preokrenuo meč u svoju korist.

Karlović je prilično loše ušao u meč, nakon što su oba tenisača u početna dva gema zadržala svoje servise, Benneteau je breakom došao do prednosti od 2:1, a potom i na svom servisu potvrdio vodstvo od 3:1. Naš tenisač se nije uspijevao vratiti, Francuz je iskoristio uspavanost Karlovića te mu i u idućem gemu oduzeo servis za već tada nedostižno vodstvo od 4:1. Do kraja prvog seta oba su tenisača bila sigurna na svojim servisima i Benneteau je uzeo set rezultatom 6:2.

Drugi set je donio gotovo potpuno identičan rasplet situacije, ali s obrnutim ulogama. Igra je mirovala do vodstva Karlovića od 2:1 i tada je naš tenisač uspio slomiti servis Francuza te sigurnim početnim udarcem povesti s 4:1. To je značilo i slom Benneteaua, Karlović je i u idućem gemu napravio break, te na svom servisu slavio sa 6:1 i doveo meč u neizvjesnost.

U trećem setu nastavila se dobra igra našeg tenisača, Karlović je već u trećem gemu napravio break i na svom servisu poveo s 3:1. Karlović je nastavio odlično servirati, igra je mirovala do vodstva našeg tenisača od 5:3, a tada je Benneteauu ponovno popustila koncentracija, Karlović je iskoristio poklon i novim oduzimanjem servisa uzeo set sa 6:3 i došao na korak do pobjede.

Četvrti je set donio izjednačenu raspodjelu snaga, igra je mirovala do rezultata 2:2 i Francuz je tada propustio realizirati dvije break na servisu Karlovića. Za razliku od Benneteaua, naš je tenisač odmah u idućem gemu iskoristio pruženo i oduzeo servis Francuzu za vodstvo od 4:2. Ostatak meča nije ponudio nova oduzimanja servisa i Karlović je upisao konačnu pobjedu rezultatom 2:6, 6:1, 6:3 i 6:3. Susret Ljubičića i Karlovića bit će tek drugi u mečevima ATP Toura, naši tenisači jedini su međusobni ogled odigrali u Nottinghamu još prije pet godina, a slavio je Karlović nakon tri odigrana seta.

Australian Open, drugo kolo: Ivo Karlović (Hrvatska) - Julien Benneteau (Francuska) 2:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios20.01.2010. u 11:18
    pojelo mi dio teksta. Rekoh da je šteta što se susreću već u 3.kolu i da bi bilo bolje da se susreću u 4.kolu, tako bi jedan sigurno išao u 1/4 finale.
    rios
  • rios20.01.2010. u 11:16
    inale...tako nebi ni jedan ostvario loš rezultat na AO, a ovako će se jedan morati suočiti sa slabim rezultatom.
    rios
  • Obrisan korisnik20.01.2010. u 10:58
    kod Karla nije baš igra mirovala u drugom setu do 2:1 jer je gem prije toga ako se ne varam spasio 3-4 break lopte
    Obrisan korisnik