Tenis

"Osjećam se jako umorno"

Ivor Krapac • srijeda, 20.01.2010.
"Osjećam se jako umorno"
Foto: EPA

Kao što je i predviđao najavljujući meč, Marin Čilić imao je pune ruke posla protiv Bernarda Tomica u drugom kolu Australian Opena. Vodeći hrvatski tenisač trebao je pet setova za pobjedu nad 17-godišnjim domaćim adutom, a gotovo četiri sata igre u Rod Laver Areni ostavilo je traga...

Meč kakvog se često treba proći na Grand Slam turnirima se Marinu Čiliću ove godine u Melbourneu dogodio već u drugom kolu. Bernard Tomic bio je tvrd orah, ima dovoljno razloga za zadovoljstvo prikazanim, no pobjeda je ipak otišla na stranu 14-postavljenog hrvatskog tenisača - Čilić je slavio sa 6:7(6), 6:3, 4:6, 6:2, 6:4 i time izborio treće kolo protiv 19. nositelja, Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Tomic je pao u maratonu koji se razvukao do iza dva u noći po lokalnom vremenu, pa je razumljivo da je Marinu nakon pobjede u prvom planu bio odmor. "Osjećam se jako umorno", rekao je pred novinarima nakon uspješno obavljenog posla: "Igrali smo puno dugih izmjena od početka meča".

"Posljednji set donio je bitku izdržljivosti, dobio sam zbog toga što u nogama imam više mečeva nego on", dodao je Čilić, ne zaboravivši odati i priznanje 17-godišnjem Australcu hrvatskih korijena: "Jako je neugodan, servira dobro i ima dosta ravne udarce".

"Zna igrati tenis, ne promašuje puno i mislim da će ga biti teško pobjeđivati u nastavku karijere", zaključio je hrvatski broj jedan priču o dosad najjačem izazovu u sezoni u kojoj je još bez poraza, s pet pobjeda na putu do obrane naslova u Chennaiju i dvije u prva dva nastupa u Melbourneu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2010. u 14:39
    ma ima vremena za Tomica jos je mlad to je velika buducnost svijetskog tennisa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2010. u 06:44
    imao sam dojam da Čilić jučer nije u bio u top formi. Tomić je dobar, ali spor i mlitav. imao je dosta sreće protiv Čilića, ali mu je Čila dosta toga i poklonio. no, da se razumijemo, Tomić je pokazao da ima puno smisla za igru - mozak mu radi izvrsno, još samo kad ubrza rad nogu, bit će vrlo jak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2010. u 22:46
    šteta da mali ne igra za nas... bio bi dobar član Davis Cup reprezentacije...
    Obrisan korisnik