Tenis

Safinu zaustavila leđa

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
Safinu zaustavila leđa
Foto: EPA

Justine Henin uz male probleme izborila je četvrtfinalni susret prvog Grand Slama sezone protiv Nadje Petrove, koja je pomalo iznenađujuće eliminirala Svetlanu Kuznetsovu. Predajom se od turnira oprostila i Dinara Safina, a iznenađenje dana kreirala je Kineskinja Jie Zheng, koja je s turnira ispratila 31. nositeljicu...

Iznenađenje dana u ženskom dijelu prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, u veoma neobičnom susretu u Hisense Areni, priredila je Kineskinja Jie Zheng, s turnira isprativši 31. nositeljicu Alonu Bondarenko. Obje su tenisačice tokom igre mnogo griješile i poklanjale poene i gemove, te je na koncu četvrtfinale izborila ona - s manje pogrešaka.

Čak šest puta u prvom setu tenisačice su jedna drugoj oduzimale početni udarac, a Ukrajinka je imala i nekoliko set-lopti pri rezultatu 5:4, prije no što su još jednom "prijateljski" izmijenile breakove. Sretnija u trinaestoj igri početnog seta ipak je bila Zheng, a na krilima dobivenog seta osvojila je i meč, premda je i drugi set obilovao dvostrukim servis-greškama, neprisiljenim pogreškama i poklanjanjima poena.

Turnir "skalpiranja" nastavila je pak Nadja Petrova. Nakon što je u 3. kolu demolirala Kim Clijsters 19. nositeljica izlazna vrata Melbourne Parka pokazala je i trećepostavljenoj sunarodnjakinji Svetlani Kuznetsovoj, svladavši ju s rezultatom 6:3, 3:6, 6:1.

"Pokušala sam servirati na backhand, no Nadja je bila jednostavno predobra. U posljednje dvije godine nisam ju vidjela da igra ovako inspirirano. Zalsužila je pobjedu", korektna je bila Kuznetsova.

"Osjećala sam da sam koncentrirana, no radila sam nešto više neprisiljenih pogrešaka nego protiv Kim. Borila sam se za svaku loptu i to mi se isplatilo", misli, pak, presretna Ruskinja.

Put do polufinala morat će tražiti protiv belgijske povratnice Justine Henin. Nekada najbolja igračica svijeta eliminirala je sunarodnjakinju Yaninu Wickmayer, premda se činilo kako bi 20-godišnja tenisačica mogla iznenaditi.

U prvome je setu propustila tri set-lopte pri rezultatu 6:5, no premda je maestralnim drugim setom, u kojem je Henin ostavila na samo jednom osvojenom gemu, poravnala rezultat, susret nije uspjela izgurati do sretnog završetka. Starija reprezentativna kolegica slavila je s konačnih 7:6, 1:6 i 6:3.

U posljednjem ogledu dana sastale su se drugopostavljena Dinara Safina i Maria Kirilenko, no teren je bio vrlo brzo oslobođen. Druga igračica svijeta zbog bolova u leđima morala je, naime, predati meč i "krvnici" Marije Šarapove omogućiti polufinalni ogled sa Jie Zheng.

Australian Open, 4. kolo:
Justine Henin (Belgija) - Yanina Wickmayer (Belgija) 7:6 (3), 1:6, 6:3
Nadja Petrova (Rusija, 19) - Svetlana Kuznetsova (Rusija, 3) 6:3, 3:6, 6:1
Jie Zheng (Kina) - Alona Bondarenko (Ukrajina, 31) 6:7(5), 6:4
Maria Kirilenko (Rusija) - Dinara Safina (Rusija, 2) 5:4, predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!