Nogomet

Česi se ponovno provukli

Antonija Pavlić • utorak, 26.01.2010.
Česi se ponovno provukli
Foto: EPA

Šokantan prvi četvrtfinalni dan upriličile su momčadi na Europskom futsal prvenstvu u Mađarskoj. Oba susreta završila su identičnim rezultatom - 3:3 - i o pobjednicima je odlučivalo izvođenje šesteraca...

U Papp László Areni u prvom četvrtfinalu Europskog prvenstva u Mađarskoj sučelili su se pobjednik skupine A i senzacija dosadašnjeg dijela turnira, Azerbajdžan, te Ukrajina, koja se, malo je reći - provukla kroz svoju skupinu.

Premda su nakon sjajnog otvaranja turnira gotovo svi favorizirali prvospomenute, susret su već u osmoj sekundi pogotkom otvorili izabranici Gennadija Lisenčuka. No Azerbajdžanci su se dva puta uspjeli vratiti iz rezultatskog zaostatka, da bi na koncu i poveli s 3:2, prije no što je rezultat pet minuta prije kraja ponovno doveden u egal.

Pravi junak svoje momčadi u raspucavanju koje je uslijedilo bio je vratar Tverjankin, obranivši dva udarca suparnika i omogućivši Farzalijevu da pobjedničkim pogotkom uvede svoju momčad u polufinale. "Nisam vjerovao da ćemo se izvući, posebice stoga što je Ukrajina u posljednjim sekundama imala pravo izvesti kazneni udarac. No nisu poentirali, a u raspucavanjima su na našoj strani bili gospođa Sreća i fenomenalni Andrej Tverjankin", Uefi je rekao 30-godišnji Farzalijev.

"Nadam se da ćemo i u Debrecenu, gdje sada putujemo, biti praćeni srećom koju nam je pružio ovaj prekrasan grad", rekao je trener Alesio, zahvalivši se organizatorima i navijačima u Budimpešti. "Više nismo iznenađenje, želimo otići do kraja i kući se vratiti tek poslije 31. siječnja. Fokusirat ćemo se i pobijediti bez obzira na suparnika", odgovorio je na pitanje protiv koga bi radije želio igrati u polufinalu - Srbije ili Portugala.

U drugom četvrtfinalu nevjerojatnu pobjedu postigli su, pak, Česi, koji su i samo četvrtfinale izborili u nevjerojatnom preokretu protiv Mađarske, a na prvenstvo su se kvalificirali postigavši dva gola Hrvatskoj u praktički zadnjim minutama.

Činilo se kako će u meču protiv Italije biti prekinut njihov "slučajni" pohod na prvenstvu, no još jednom su se dva puta vratili iz zaostatka i zahvaljujući sjajnim obranama Libora Gerčaka ostvarili sjajan uspjeh. Posljednji, pobjednički pogodak, postigao je David Frič.

"Ostvarili smo veliku pobjedu i stvorili si dobru prigodu za nastavak. Uživali smo u utakmici, a uživat ćemo i u polufinalu, premda znamo da će Rusija ili Španjolska biti favoriti. No to nam nije važno, želimo pobjeđivati do kraja", oduševljen je bio strateg Čeha.

"Italija je igrala pod imperativom pobjede, dok smo mi bili relaksirani i zbog toga smo uspjeli sve preokrenuti u svoju korist. Protiv Mađarske smo u 15 minuta poentirali pet puta, tako da nam protiv Italije nije bio problem vratiti se iz zaostatka. Nismo zvijezde, momčad smo i u tome je naša glavna snaga. Svih četrnaest igrača ima isti status, baš nitko nije povlašten", misli strijelac odlučujućeg sedmerca Frič.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!