Košarka

Zagreb nastavlja pobjednički i u Europi

Borna Rupnik • utorak, 26.01.2010.
Zagreb nastavlja pobjednički i u Europi
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Zagreba pobjedom su otvorili drugi krug natjecanja u Eurochallenge kupu. S dva boda vratili su se iz belgijskog Liegea, a slavili su na način na koji to, očito, vole - u tijesnoj završnici...

Nakon što su zadnjim vlakom uhvatili drugi krug natjecanja u Eurochallenge kupu, novozagrebački Mravi važnom su pobjedom otvorili svoj nastup među 16 najboljih klubova. U Liegeu su bili bolji od domaćina rezultatom 82:79.

Premda su Belgijci krenuli s 8:0, uz uvodne poene bivšeg košarkaša Splita Andrije Stipanovića, Zagreb se brzo trgnuo i do kraja prve četvrtine na krilima dalekometnih ubačaja Andreja Štimca i Damira Mulaomerovića preokrenuo na 23:18.

Vezane vijesti

No, Belgacom Liege nije popustio te je do odmora uhvatio priključak i u treću četvrtinu ušao s minimalnim vodstvom, dok je Zagreb ponovno bolju igru pružio u narednih desetak minuta. Ipak, u posljednju se dionicu ušlo u rezultatskom egalu (61:61).

Tada je od velike koristi bila mini-serija kapetana Krunoslava Simona kojom je momčad Denisa Bajramovića stekla nekoliko koševa viška, koje je uspjela sačuvati do samog kraja. Liege je poravnao tek jednom - Muyina trica tri minute prije kraja ispisala je na semaforu 72:72.

U zadnjih dvadesetak sekundi četiri je puta na liniju slobodnih bacanja izlazio Mulaomerović i sva četiri puta pogodio, dok je Ruoff u rukama imao dvije lopte da domaćinu produži nadu, no nije bio precizan.

Tako je ostalo 82:79, a Zagreb se u Trnsko vraća s dva iznimno važna boda koja bi mogao nadograditi domaćom pobjedom protiv FMP-a u sljedećem kolu. Mulaomerović je ubacio 27 koševa (uz 7 asistencija), a Luka Žorić je dodao 22. Liege je nosio Thomas s 21 poenom, a Stipanović je ubacio 10, uz 4 skoka.

Eurochallenge, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

FMP86:80Artland Dragons
Belgacom Liege79:82Zagreb
1Zagreb 42-2
2FMP 42+19
3Artland Dragons 33+18
4Belgacom Liege 15-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2010. u 00:23
    mula je kao vino,sto je stariji to bolji...
    Obrisan korisnik