Košarka

Video: Hawksima veliki dvoboj

Branimir Korać • subota, 30.01.2010.
Video: Hawksima veliki dvoboj
Foto: EPA

Boston Celticsi gostovali su u Atlanti, međutim nisu uspjeli stići do pobjede. Za razliku od njih, LA Lakersi i Cleveland Cavsi nisu imali problema na gostovanjima u Indianapolisu i Philadelphiji...

Indiana se suočava s teškim rasporedom i drugom teškom utakmicom u kratko vrijeme. Nakon što su ih svladali LA Lakersi, isto su učinili i Cavsi koji su bili bolji 94:73. Ovo je sedma uzastopna pobjeda Cavsa i još jedna bez Moa Williamsa i Delontea Westa, no njihov izostanak kao da se ne osjeti. Ovaj su susret riješili vrlo brzo, već nakon prve četvrtine su vodili 36:18 i tu visoku prednost nisu kompromitirali u nastavku.

LeBron James je odigrao još jednu odličnu utakmicu i upisao 22 poena, 13 asistencija i devet skokova, a Shaquille O'Neal je dodao 22 poena i osam skokova. Kod Pacersa Danny Granger je ubacio 13 poena uz deset skokova (šut 6/23), a Brandon Rush je dodao 12 poena i šest skokova.

U "neprijateljskom okruženju" u Philadelphiji Kobe Bryant je odveo Lakerse do još jedne pobjede. Iako je imao cijelu dvoranu cijelu večer protiv sebe, Bryant je predvodio Lakerse u zanimljivom susretu u kojem su se gosti odvojili krajem drugog poluvremena, Sixersi su se u nekoliko navrata uspjeli spustiti do pet poena zaostatka, ali Lakersi bi odmah uzvratili i velike neizvjesnosti nije bilo.

Bryant je susret završio s 24 poena, 19 poena i deset skokova dodao je Pau Gasol, a kod domaćina Allen Iverson je ubacio 23 poena, 19 poena i devet skokova upisao je Elton Brand, a deset poena i 12 skokova Samuel Dalembert.

Atlanta i Boston odigrali su derbi večeri, a pobjednički su parket napustili Hawksi. Atlanta je u svojoj dvorani slavila 100:91 u susretu u kojem je imala i dvoznamenkastu prednost u prvom dijelu, Boston se vratio, ali na kraju ipak nije izdržao. Utakmicu je obilježilo i nekoliko teških prekršaja, a domaćinu nisu smetali niti problemi s osobnim pogreškama Mikea Bibbyja koji je zbog toga odigrao samo devet minuta. "Samo sam se htio dokazati. Bio sam jako agresivan i to je pomoglo u konačnici", rekao je ključni čovjek Hawksa u ovom susretu Jamal Crawford koji je 11 od svojih 28 poena ubacio u zadnjoj četvrtini.

Osim Crawforda koji je dodao i šest asistencija, istaknuo se i Joe Johnson s 27 poena i pet skokova. Kod Celticsa 35 poena je ubacio Paul Pierce, 15 uz sedam skokova Kevin Garnett, a 12 skokova je uhvatio Kendrick Perkins.

Chicago Bullsi su stigli do pete uzastopne pobjede u gostima, ovaj put svladavši New Orleans Hornetse u produžetku 108:106. Mogli su Hornetsi odnijeti pobjedu u produžetku, imali su osam sekundi prije kraja napad, ali loše bačenu loptu Chris Paul nije uspio spasiti. U kontru su otišli gosti, a Luol Deng je skokom u napadu i polaganjem sa sirenom izborio produžetak. Tamo su Hornetsi imali zadnjih osam sekundi, međutim Collison je sjajno zatvoren, izgubio je loptu i Bullsi su slavili. "Nismo iznenađeni našim rezultatima, igramo jako dobro i pobjeđujemo odlične momčadi", zadovoljan je bio nakon susreta Derrick Rose.

U pobjedničkom sastavu Luol Deng je ubacio 26 poena uz sedam skokova, 18 poena i pet asistencija dodao je Derrick Rose, a 13 poena i 18 skokova Joakim Noah. Kod Hornetsa 29 poena i 14 skokova imao je David West, 20 poena i pet skokova Marcus Thornton, 18 poena i 12 asistencija Chris Paul te 12 skokova Emeka Okafor.

Još jedna utakmica Nuggetsa bez Carmela Anthonyja, no ovaj put nisu uspjeli izbjeći poraz. Oklahoma je bila prejaka i slavila je 101:84 riješivši pobjednika i prije posljednje četvrtine tako da su oni najbolji dobili nešto više minuta odmora u završnom razdoblju. "Igrali su s puno više energije nego mi. Ovo nam je vjerojatno najslabija predstava u dugo vremena, možda tamo od početka studenog i poraza od Atlante", razočaran je bio George Karl.

Nezaustavljiv je bio Kevin Durant s 30 poena , a 15 poena i pet skokova dodao je Jeff Green. Kod Nuggetsa 19 poena i sedam asistencija upisao je Chauncey Billups dok je 18 poena dodao J.R. Smith.

Detroit Pistonsi nastavljaju s katastrofalnim igrama. Novi poraz upisali su na domaćem parketu protiv Miamija koji ih je razbio s 92:65. U još jednoj užasnoj predstavi Pistonsa zaigrao je nakon izostanka zbog ozljede Ben Gordon, ali ova momčad izgleda stvarno jako loše tako da joj niti on nije ništa pomogao.

Dwyane Wade je igrao samo 24 minute, no i to mu je bilo dovoljno za 22 poena, 16 poena i osam skokova upisao je Udonis Haslem, a deset poena i 11 skokova Jermaine O'Neal. Kod poraženih 15 poena je upisao Charlie Villanueva, a deset Tayshaun Prince.

Portland Trail Blazersi počinju plaćati brojne izostanke porazima. Očit zamor materijala bio je vidljiv i na gostovanju kod za njih možda najneugodnije momčadi lige, Houston Rocketsa, koji su ih svladali 104:100. Izuzev otvaranja utakmice, sve je proteklo u znaku Houstona koji je odnio veliku pobjedu protiv izravnog protivnika u borbi za doigravanje. "Moglo je biti i lakše, sami smo si zakomplicirali situaciju, no na kraju smo pobijedili i to je jedino važno", govorio je Carl Landry aludirajući na čak 14 promašenih slobodnih bacanja Rocketsa.

Aaron Brooks bio je prvo ime susreta s 33 poena i sedam asistencija, 21 poen i pet skokova dodao je Carl Landry. Kod Portlanda Rudy Fernandez ubacio je 25 poena uz pet skokova, a LaMarcus Aldridge 20 poena uz sedam skokova.

I bez ozlijeđenog Tonyja Parkera, San Antonio Spursi su uspjeli odnijeti pobjedu protiv Memphisa 104:97. Dobar doprinos igrača s klupe bio je ključan u ovom susretu u kojem Spursi nisu dovodili pobjedu u pitanje. "Cijelo vrijeme smo ih hvatali, no oni su iskusna i pametna momčad koja zna čuvati prednost. Ubrzali bismo igru, no oni bi uzvratili, Roger Mason je ubacio neke važne trice, nismo imali pravi odgovor", rekao je nakon susreta trener domaćina Lionel Hollins.

Tim Duncan je predvodio Spurse s 19 poena i devet skokova, 18 poena i pet asistencija dodao je George Hill, a deset skokova DeJuan Blair. Kod Memphisa 28 poena ubacio je O.J. Mayo dok je 19 poena i 13 skokova upisao Zach Randolph.

Jazzeri su protiv Sacramenta igrali bez dvojice ponajboljih igrača Derona Williamsa i Carlosa Boozera, ali su unatoč tome lako slavili 101:94. Veliku noć imao je Paul Millsap koji je ubacio 32 poena uz 14 skokova, a 18 poena i sedam skokova dodao je Andrej Kirilenko. Kod Kingsa je Kevin martin ubacio 33 poena uz sedam skokova, a Tyreke Evans je dodao 25 poena i šest asistencija.

Bobcatsi nastavljaju s odličnim igrama, a novu pobjedu upisali su u gostima kod Golden State Warriorsa 121:110. Bio je to povratak Stephena Jacksona u svoju bivšu dvoranu, a nekadašnjoj momčadi ubacio je 30 poena i uz Geralda Wallacea koji je dodao 30 poena i 13 skokova najzaslužniji je za pobjedu. Skakački doprinos s deset skokova dao je Nazr Mohammed. Kod domaćina Corey Maggette je ubacio 25 poena, a Stephen Curry i Monta Ellis dodali su po 22.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!