Košarka

Scavolini i Antwerp jedini stopostotni

Vedran Babić • utorak, 02.02.2010.
Scavolini i Antwerp jedini stopostotni
Foto: Davor Sajko

Talijanski Scavolini i belgijski Antwerp jedini su klubovi, uz FMP, koji poslije dva kola EuroChallengea imaju stopostotni učinak i najveće izglede za proboj u četvrtfinale. Scavolini je kod kuće nanio novi poraz Budućnosti, dok je Antwerp nadvisio Enisej.

Skupina I

Poslije dva odigrana kola u ovoj skupini svi klubovi imaju jednaki omjer (1-1) i bit će vrlo interesantno vidjeti tko će izboriti daljnji plasman. Oba večerašnja duela obilježila je uzbudljiva završnica i odluka o pobjedniku kroz produžetke.

Vezane vijesti

Samara je na domaćem parketu s 82:74 porazila Göttingen predvođena američkim dvojcem Biggs - Bremer, čija je suradnja urodila bogatim plodovima za domaćina (43 koša ukupno). Regularni dio završio je 64:64, a Nijemci mogu i te kako žaliti za pobjedom koja im je bila vrlo blizu.

Naime, u samoj završnici utakmice imali su naizgled nedohvatljivu prednost - 64:59 na 25 sekundi do kraja. Tada je Bremer pogodio tricu i smanjio na minus dva, da bi nakon izgubljene lopte gostiju Biggs iznudio prekršaj i realizirao oba slobodna bacanja za produžetke, u kojima su Rusi s ukupnih 18:10 stigli do velike pobjede.

U drugoj utakmici skupine između Proteasa i EiffelTowersa regularni dio okončan je rezultatom 75:75, da bi sedam sekundi prije kraja produžetka pobjedu Cipranima donio Michalis Kounounis, pogodivši dvicu za svoj osmi koš na utakmici. Njegovi najefikasniji suigrači bili su Quincy Taylor (25 koševa) i Ioannis Giannoulis (22 koša, 9 skokova). Prvo ime gostujućeg sastava bio je Dean Oliver s 22 poena.

Skupina J

Domaćini su slavili i u Njemačkoj gdje je Artland s 86:78 upisao prvu pobjedu protiv Liegea. Ključna je bila serija 25:11 s kojom je Artland od minus četiri krajem druge četvrtine stigao do plus deset krajem treće (61:51). Ronald Ross predvodio je svoju momčad s 19 koševa, dok je Adrianu Banksu kod gostiju pripala titula najboljeg strijelca utakmice (22).

Za Liege su nastupila i dva Hrvata, no oni nisu uspjeli ništa promijeniti u korist svoje momčadi. Andrija Stipanović je za 16 minuta igre postigao pet koševa, četiri skoka i dvije asistencije, dok je Ivan Papac za četiri minute nastupa ostao bez upućenog šuta.

U ovoj skupini je naš predstavnik Zagreb CO već poražen od FMP-a i sada dijeli drugo mjesto na ljestvici upravo s Artlandom.

Skupina K

Iako u regionalnoj ligi dobro guraju, košarkaši Budućnosti teško će izboriti četvrtfinale EuroChallengea. U Pesaru kod Scavolinija upisali su i drugi poraz, dok je trenutno 13. momčadi Italije to već druga pobjeda. Bilo je 90:77, a domaćin je pobjedu izborio odličnim drugim poluvremenom kojeg je dobio 52:35.

Jedina gostujuća pobjeda večeri, uz onu FMP-a u Trnskom, zasluga je ciparskog Apoela koji je slavio u Francuskoj kod Elan Chalona 84:78. Utakmica je bila izjednačena prvih 20 minuta, no u nastavku je Apoel podigao svoju igru i napravio seriju 18:5 za odlazak na 57:44, a ubrzo i na nedostižnih 64:47, s kojima se ušlo u zadnji period.

Skupina L

I konačno, u skupini L Antwerp je također upisao drugu pobjedu i stigao na korak od četvrtfinala. Belgijci su bili bolji od Eniseja 81:72 zahvaljujući seriji 14:5 u posljednjih pet i pol minuta igre. Timothy Black s 22 i Christophe Beghin sa 16 koševa bili su najistaknutiji pojedinci kod Antwerpa, a Kaspars Kambala (22) kod Eniseja.

Roanne je protiv turskog Banvita ostvario najuvjerljiviju pobjedu večeri (76:53), koja se polako gradila od prve do posljednje minute. Francuzi su bili bolji u svakoj četvrtini, a do najvećeg izražaja došao je David Noel (21 koš, 8 skokova).

Eurochallenge, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Krasnjie Krilja Samara82:74 *MEG Göttingen
Proteas EKA AEL87:85 *EiffelTowers Den Bosch
1MEG Göttingen 51+92
2Krasnjie Krilja Samara 42+31
3EiffelTowers Den Bosch 24-54
4Proteas EKA AEL 15-69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!