Košarka

Video: 76ersi odlučniji, Sunsi sigurni

Goran Markuš • četvrtak, 04.02.2010.
Video: 76ersi odlučniji, Sunsi sigurni
Foto: EPA

Vrlo je uzbudljiva večer iza Philadelphije koja je nakon tijesnih produžetaka ipak uspjela svladati neugodne Bullse. Prošlu noć sigurno neće zaboraviti niti Phil Jackson koji je zahvaljujući još jednom uvjerljivom slavlju svoje momčadi postao najuspješniji trener u povijesti Lakersa...

Neočekivano tijesan susret odigran je u Philadelphiji gdje su obje momčadi imale svoj period odlične igre, no niti jedna se nije uspjela ozbiljnije odvojiti. Iako su na poluvrijeme otišli sa sasvim solidnih šest poena prednosti Bullsi su sve izgubili u trećoj četvrtini da bi solidnom završnicom ipak osigurali produžetak.

Već od samog otvaranja dodatnih pet minuta 76ersi su pokazali više želje, no utakmica se prelomila tek 79 sekundi prije kraja kada Andre Iguodala (25 poena, 8 skokova, 8 asistencija) nakon pet promašaja konačno zabija tricu za + 3 vodstvo svoje momčadi, vodstvo koje do kraja susreta Philadelphia nije ispustila.

Uz Iguodalu svakako posebno treba istaknuti i Eltona Branda koji je s 26 poena i devet skokova značajno doprinio još jednom slavlju Philadelphije. Upisavši 30 poena i deset skokova s druge strane terena uzaludno sjajnu partiju pružao je uvijek odličan Derrick Rose.

Fantastičan susret odigran je i kod Denvera koji bez Carmela Anthonyja jednostavno nije mogao zaustaviti Sunse omogućivši im četvrto uzastopno slavlje. Kako će se susret razviti mogli smo vidjeti već nakon nekoliko uvodnih minuta. Naime, od samog početka pa do kraja utakmice Phoenix je u potpunosti kontrolirao i loptu i rezultat te nakon 48 minuta zasluženo dolaze do mirnog + 12 slavlja.

"Puno se priča o mojem odlasku i pravi je užitak malo se maknuti od kuće i svih tih nagađanja", zaključio je Amare Stoudemire koji je s 20 poena i 17 skokova uz Steva Nasha (17 poena, 10 asistencija) i Jasona Richardsona (20 poena, 7 skokova) predvodio Sunse. Ubacivši po 15 poena najefikasnijim igračima Nuggetsa pokazali su se Nene i J. R. Smith.

Velika je noć i iza Phila Jacksona koji je očekivanim slavljem Lakersa nad Bobcatsima od legendarnog Pata Rileyja uzeo titulu najuspješnijeg trenera Lakersa s čak 534 pobjede u regularnom djelu sezone. "Mogućnost treniranja ovakve momčadi uvijek je posebna. Ovo nije moj individualni trofej - to je zasluga cijele ekipe koja iz susreta u susret daje sve od sebe ne bi li na terenu pokazali ono najbolje", poručio je Jackson.

Fantastičan niz nastavili su i Jazzeri upisavši neočekivano sigurno sedmo uzastopno slavlje na gostovanju kod izrazito neugodnih Trail Blazersa. Predvođena Mehmetom Okurom (28 poena, 8 skokova) Utah je kontrolirala loptu tijekom svih 48 minuta igre stoga čak niti 27 poena i 12 skokova najefikasnijeg domaćeg igrača, LaMarcusa Aldridge, nisu uspjela osigurati makar neizvjesnu završnicu za njegov Portland.

Iako su po tko zna koji puta ispustili dvoznamenkastu prednost u posljednjoj četvrtini drugi puta uzastopce su se izvukli i nakon tijesne završnice Thunder ipak upisuje 28. ovosezonsko slavlje. "Nikad prije nisam pobijedio Hornetse", s osmjehom na licu zaključila je prva zvijezda Oklahoma Cityja, Kevin Durant (30 poena) koji je još jednom značajnu pomoć dobio od sve boljeg suigrača, Russella Westbrooka (26 poena, 8 skokova, 10 asistencija). S 22 poena domaćine je predvodio Marcus Thornton.

Nakon prvog poluvremena činilo se kako sve ide na "mlin" gostujućih Wizardsa koji su u tom trenutku imali solidnih četiri poena razlike, no fantastičnom igrom u trećoj i četvrtoj četvrtini Knicksi su u potpunosti zasjenili svog protivnika i potpuno zasluženo stigli do neočekivano visoke + 22 pobjede. Dok se s 23 poena, šest skokova i osam asistencija najefikasnijim igračem New Yorka pokazao sjajan Nate Robinson goste je predvodio dvojac Randy Foye (15 poena) - Nick Young (15 poena).

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!