Zimski sportovi

Vasilijev neće u Vancouver

Martina Oštrić • četvrtak, 04.02.2010.
Vasilijev neće u Vancouver
Foto: Martina Oštrić

Loše vijesti pred Olimpijske igre stižu iz Rusije. Njihov najbolji skakač Dimitri Vasilijev pao je u trening kampu u norveškom Lillehammeru, te će propustiti Olimpijske igre u Vancouveru...

Ruskim mukama, bar kad su u pitanju skijaški skokovi, nikad kraja. Osim što njihovi skakači ove sezone ne mogu spojiti dva dobra skoka i doći do kakvog takvog rezultata, novi problemi sustigli su ih u Lillehammeru, gdje im se reprezentacija priprema za Olimpijske igre u Vancouveru.

Prvo ime reprezentacije, Dimitri Vasilijev, pao je na treningu, i obnovio ozljedu koljena zadobivenu padom u Bad Mitterndorfu. Njegovim izostankom Rusi su šanse za ikakvu medalju s Olimpijskih igara sveli na čistu nulu, s obzirom da su i ostali ruski reprezentativci van svake forme.

Vasilijeva ozljeda, osim za njega samog, veliki je problem i za trenera Wolfganga Steierta. Nijemac na kormilu ruske reprezentacije priprema momčad za Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine, gdje Rusi pod svaku cijenu žele momčadsko zlato. U idealnim uvjetima i s malo sreće takav rasplet nije nemoguć, no loši rezultati ove sezone itekako tresu klupu njemačkog trenera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!