Automoto

Rossi i dalje dominantan

Maja Giljanović • subota, 06.02.2010.
Rossi i dalje dominantan

Drugi dan uzastopce svjetski prvak Valentino Rossi vlada najjačom klasom na testu u Maleziji. 30-godišnji Talijan na prototipu je redizajnirane Yamahe YZR-M1 jedini krug odvezao ispod 2:01 i svog najbližeg pratitelja Caseyja Stonera na drugom mjestu ostavio za četiri desetinke sekunde.

Start drugog dana testiranja na Sepangu u Maleziji bio je predviđen za 9 ujutro po lokalnom vremenu, ali plan je poremetila kiša zbog koje je prvi na stazu oko 13 sati izašao Marco Melandri (u konačnici 11.). Svjetski prvak Valentino Rossi svoj je najbolji krug u odnosu na 24 sata ranije spustio gotovo pet desetinki i na Yamahi YZR-M1 jedini Sepang obišao ispod 2:01. U 20. od 32 kruga koliko je ukupno odradio, Rossi je upisao 2:00,925.

Najbliži pratitelj, drugi mu je dan uzastopce, bivši svjetski prvak Casey Stoner. I Australac je na svom Ducatiju Desmosedici GP10, za kojeg je izjavio da je sjajno balansiran, poboljšao vrijeme i spustio se više od pola sekunde u odnosu na prethodni dan, a četiri desetinke iza Rossija (2:01,320).

Rossijev momčadski kolega Jorge Lorenzo je odvezao najviše krugova od sviju (60) i ubilježio treće najbolje vrijeme (2:01,680), sekundu bolji od prvog testa Dani Pedrosa je na Hondi RC212V četvrti (2:01,822), a peti je, nakon što se bolje adaptirao na novi M1 i nakon što je prespavao jetlag, Ben Spies u Monster Tech3 Yamahi (2:02,266).

u Top 10 su i Andrea Dovizioso (Repsol Honda), Colin Edwards (Monster Tech3 Yamaha), Nicky Hayden (Ducati), Aleix Espargaro (Pramac Racing) i Loris Capirossi (na Suzukiju isprobao tri različite šasije), a Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) je nakon pada prošao neozlijeđen i zauzeo 15. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!