Automoto

Lorenzo u gipsu, četiri tjedna out

Maja Giljanović • petak, 12.02.2010.
Lorenzo u gipsu, četiri tjedna out

Viceprvak svijeta u MotoGP-u Jorge Lorenzo u četvrtak je pao na treningu i ozlijedio šaku desne ruke. Španjolcu su operativni zahvatom u bolnici u Barceloni ozljede sanirane, ali će propustiti između četiri i šest tjedana uključujući i test u Sepangu 25. i 26. veljače...

Svjetski viceprvak Jorge Lorenzo tijekom treninga motokrosa u blizini Montmeloa je pao i ozlijedio šaku desne ruke. Španjolac je prekasno zakočio ulazeći u spori zavoj i sva je sreća da je brzinu prilikom pada spustio na 30-tak km/h. Ozljedu palca i prve metakarpalne kosti sanirao je doktor Augusto Casanovas u Općoj bolnici u Barceloni, prijelom je spojio metalnim vijkom i zaštitio šaku gipsanom udlagom.

Lorenzo je prije tjedan dana na prvim testovima u Maleziji na novoj Yamahi M1 zauzeo peto mjesto prvog i treće drugog dana: "Novi motor je savršen, odlično mi odgovara, a budući su u odnosu na dan ranije mehaničari uklonili manje nedostatke, odmah se vidi rezultat. Razvio sam odličnu brzinu, poboljšali smo više od sekunde".

22-godišnjak je tijekom jutra napustio bolnicu, a gips će nositi između četiri i šest tjedana. Testove u Sepangu 25. i 26. ovog mjeseca propušta, ali bi trebao biti spreman na vrijeme za posljednje u Kataru 18. i 19. ožujka.

Prvi Grand Prix sezone je 11. travnja upravo u Kataru na stazi Losail.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoMotoGP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!