Automoto

Rossi ispred Stonera

Maja Giljanović • petak, 19.03.2010.
Rossi ispred Stonera
Foto: EPA

Valentino Rossi ne popušta. Svjetski prvak je odvozio najbolja vremena u Maleziji i početkom i koncem veljače, a kontrolirao je događanja i u Kataru prvog dana posljednjeg testa uoči starta sezone 11. travnja. Iza Rossija drugo je mjesto osvojio Casey Stoner, a na treće se probio Ben Spies.

Ne piše se dobro protivnicima Valentina Rossija. Svjetski prvak je bio najraspoloženiji na prvom testu u Maleziji početkom veljače, bio je ispred svih i na drugom ponovno u Maleziji koncem veljače, a najbolji je i u Kataru.

Talijan je prvog dana na svojoj Yamahi M1 odvozio 64 kruga i krugom za 1:55,402 s čelne pozicije skinuo Caseyja Stonera. Bivši (2007.) svjetski prvak u pustinji se tradicionalno odlično provodi, Australac je GP u Kataru osvojio posljednje tri godine (otkad je 2007. iz Honde prešao u Ducati), a slavio je ovdje i u klasi do 250 kubika 2005. (Aprilia).

Stoner je odvozio 16 krugova manje od Talijana i zadovoljio se krugom od 1:55,717 ispred dvojca Monster Tech3Yamahe Bena Spiesa na trećem (1:55,954) i Colina Edwardsa (1:56,540) na četvrtom mjestu. U Top 5 se probio i Randy De Puniet (LCR Honda) ispred Andree Doviziosa (Repsol Honda), a ispod 1:57 su se spustili i Jorge Lorenzo (Yamaha), Nicky Hayden (Ducati) i Mika Kallio (Pramac Racing).

Lorenzo (1:56,838) je u inat bolovima u šaci desne ruke koju je slomio sredinom veljače uspio odvesti 45 krugova i upisati zaostatak manji od sekundu i pol iza Rossija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!