Automoto

Stoner partybreaker

Maja Giljanović • subota, 20.03.2010.
Stoner partybreaker
Foto: EPA

Valentino Rossi je žario i palio test-vožnjama, odvozio je najbrže krugove dva puta u Maleziji početkom veljače, dva puta u Maleziji koncem veljače i jednom u Kataru ovog tjedna, ali se na posljednjem testu uoči početka sezone 11. travnja zadovoljio drugim mjestom iza Caseyja Stonera.

Posljednja test-vožnja uoči starta sezone u Kataru 11. travnja rezultirala je prekidom dominacije Valentina Rossija. Il Dottore je na svojoj tvorničkoj Yamahi M1 odvozio najbrži krug dva puta u Maleziji početkom veljače, dva puta u Maleziji koncem veljače i jednom u Kataru, ali se ovog puta zadovoljio drugim mjestom iza Caseyja Stonera.

Od aktualnog vlasnika naslova najboljeg u MotoGP-ju bivši (2007.) je svjetski prvak bio bolji manje od pet stotinki sekunde (za prošlogodišnjim poleom zakasnio je dvije desetinke), a krug od 1:55,353 je odvozio prije nego je na svom Ducati Desmosedici GP10 pao i srećom prošao bez ogrebotine.

Treće mjesto je zauzeo Andrea Dovizioso (1:55,879) na Repsol Hondi RC212V (Talijan je pohvalio poboljšanu verziju šasije), a ispod 1:56 se spustio još samo rookie Ben Spies (1:55:954) na Monster Tech3Yamahi. Poput Stonera i Spies je, prvi put vozeći pod reflektorima, pao, ali i Teksašanin se ustao neozlijeđen.

U Top 5 se probio i Nicky Hayden (bivši je svjetski prvak i sam proklizao), za Stonerom je manje od sekundu zakasnio još samo Loris Capirossi na šestom mjestu, a u 10 su i Jorge Lorenzo (svjetskog viceprvaka i dalje boli šaka desne ruke koju je ozlijedio prošli mjesec u Španjolskoj na treningu motokrosa), Randy de Puniet, Colin Edwards i Mika Kallio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoMotoGP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!