Tenis

Čilić nadomak obrane Zagreba

Ivor Krapac • subota, 06.02.2010.
Čilić nadomak obrane Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić i dalje je nedodirljiv za sve na PBZ Zagreb Indoorsu. Na polufinalnoj prepreci svog lova na drugi uzastopni zagrebački naslov, prvi hrvatski reket ponovno je slavio u dva seta, ovog puta protiv Austrijanca Jürgena Melzera, koji se, ako mu je utjeha, barem može pohvaliti vrlo pristojnim otporom...

Dan nakon četvrtfinala protiv Ive Karlovića, Marin Čilić bio je na ozbiljnom testu i u polufinalu zagrebačkog dvoranskog turnira, a kao i u hrvatskom dvoboju, nije iznevjerio vlastita očekivanja i status glavnog favorita za titulu. Trećepostavljeni Austrijanac Jürgen Melzer "arhiviran" je sa 7:6(5) i 6:4, a od dva seta, posebno će pamtiti prvi u kojem je imao jako dobru šansu.

Vodeći austrijski tenisač, 32. na svijetu, prvi je došao do breaka, imao 4:3 sa servisom, a nakon što je Marin odmah vratio izgubljeno, u pamćenju će mu ostati i dvije nevezane break-lopte kod 4:4, pa i rani mini-break i 2:0 u tie-breaku. Čilić je u prvom setu tražio svoj pravi servis, postotak prvog bio je dosta nizak (60 %), što je Melzer odlično koristio gurajući prvog nositelja u probleme.

No, nakon minusa od 2:0 u tie-breaku, Marin se brzo vratio i okrenuo s četiri uzastopna osvojena poena, a tu prednost više nije ispustio, zaključivši set na servis-poenu kod 6:5. Ako je raniji dio seta donio probleme, završetak je bio po Marinovim očekivanjima, a početkom drugog stvari su postale još bolje.

Break odluke dogodio se već u prvom gemu, u kojem je Marin riješio stvar reternom bekhendom na Melzerov drugi servis kod 30:40, dok je u nastavku sve išlo vrlo glatko. Marin je popravio postotak prvog servisa na 68 % i u cijelom setu prošao sa samo dva izgubljena poena u svojim servis-gemovima, pa nešto više na suparnikovom servisu više nije bilo ni potrebno.

Bila je to deveta uzastopna Čilićeva pobjeda na zagrebačkom Indoorsu, sve bez izgubljenog seta, a u nedjeljnom finalu, koje je na rasporedu u 17 sati, imat će dobru šansu i za desetu. S druge strane bit će nepostavljeni igrač, bolji iz njemačkog polufinalnog ogleda Philippa Petzschnera i Michaela Berrera.

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2010., polufinale: Čilić (Hrvatska, 1) - Melzer (Austrija, 3) 7:6(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!