Tenis

Čilić: "Tražio sam se na početku"

Ivor Krapac • subota, 06.02.2010.
Čilić: "Tražio sam se na početku"
Foto: Kristijan Komarica

Deveta uzastopna pobjeda u glavnom hrvatskom gradu dovela je Marina Čilića korak do obrane naslova na PBZ Zagreb Indoorsu. Iako je Jürgen Melzer bio ozbiljna prijetnja u prvom setu, prvi hrvatski reket nije se dao iznenaditi - nakon osvojenog tie-breaka, u nastavku je sve bilo lakše...

Tenisač koji ga je lani svladao u finalu Beča nije uspio ponoviti nešto slično na domaćem terenu Marina Čilića. Vodeći hrvatski tenisač uzvratio je Jürgenu Melzeru za taj poraz slavivši sa 7:6(5) i 6:4, bila je to njegova četvrta pobjeda u pet međusobnih susreta, a značila je dolazak nadomak druge uzastopne zagrebačke titule.

"Vidjelo se da je Melzer zbilja neugodan, igrao je dosta nezgodno za mene na početku. Malo sam se tražio dok nisam našao ritam u prvom setu", osvrnuo se Čilić na polufinalnu pobjedu: "Bilo je teških situacija, spašenih break-lopti - nekoliko puta sam bio u zaostatku u servis-gemovima, nije bilo lako doći do više besplatnih poena i lagodnosti u igri".

"Spašavao sam i break zaostatka, bilo je olakšanje kada sam dobio prvi set", prisjetio se Marin dijela meča u kojem je imao 60 % ubačenog prvog servisa. "Drugi set donio je drugačiju priču, servirao sam možda i duplo bolje nego u prvom setu. Bilo je besplatnih poena, nisam mu dao da dođe do pozicija u kojima bi mi mogao prijetiti, tim setom sam zbilja zadovoljan".

"Imam razloga biti sretan, igram dobro, u dobroj sam formi, upisao sam puno pobjeda", istaknuo je Marin, no kako su pokazali mečevi protiv Melzera ili u petak protiv Ive Karlovića, ne ide sve uvijek glatko i kada je prava igra tu. I Karlo i Austrijanac predstavljali su velik izazov, prvi hrvatski reket nije se mogao odlučiti koji je bio teži.

Ipak, osjetio je da je korak naprijed u odnosu na prošlu godinu: "Teniski gledano, ove godine igram puno bolje, no lani sam možda malo lakše došao do naslova - u polufinalu s Troickim sam igrao jako dobro, dok je ovog puta protiv Melzera i Karla moglo biti svašta."

Kako će biti u nedjelju protiv Philippa Petzschnera ili Michaela Berrera? "S Petzschnerom sam igrao lani u Baselu, on njega se može svašta očekivati - može igrati i dobro i loše, nekako je nonšalantan. Berrer je u dobroj formi, došao je nakon osvojenog Challengera u Heilbronnu, ovdje sam ga gledao protiv Troickog i iznenadio me kako je dobro igrao, a primijetio sam da je imao par dobrih mečeva i u Chennaiju. Tkogod mi bude s druge strane u finalu, neće biti jednostavno".

Dok je Marin imao razloga biti zadovoljan polufinalnom pobjedom, posrnulom trećepostavljenom Austrijancu očekivano je u mislima bilo ono što je ispustio u prvom setu. "Imao sam priliku, break prednosti, dvije break-lopte kod 4:4, a onda i tie-break s mojom jednom ili dvije pogreške forhendom koje mi nisu trebale - to je presudilo u prvom setu".

"U prvom gemu drugog, kada me breaknuo, još sam imao u mislima šanse iz prvog seta i to je iskoristio", dodao je Melzer, ističući da se u nastavku više nije mogao vratiti - ne ide kada Marin servira kako je servirao do kraja meča: "Nisam vidio statistiku, ali vjerujem da mu je postotak prvog servisa bio puno bolji nego ranije... Bio je to dobar meč, a svoju šansu imao sam u prvom setu".

Prvom austrijskom reketu zasigurno nije pomogla ni bol u leđima zbog koje je tražio medicinski time-out u drugom setu, no na to se nije htio izvlačiti nakon poraza - u prvi plan gurnuo je da je Čilić sada bolji nego je bio u njihovim ranijim susretima: "Popravio je forhend kojim je ranije dosta poklanjao i znao biti nesiguran, popravio je i servis, no to vjerojatno ima veze i sa samopouzdanjem".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!