Tenis

Čiliću za kraj - njemački ljevak

Ivor Krapac • subota, 06.02.2010.
Čiliću za kraj - njemački ljevak
Foto: Kristijan Komarica

Michael Berrer bit će na putu Marinu Čiliću u završnom meču petog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. 29-godišnji ljevoruki Nijemac je u drugom subotnjem polufinalu zagrebačkog dvoranskog turnira nadjačao sunarodnjaka Philippa Petzschnera i time ostvario uspjeh karijere na ATP Touru...

Kremlin Cup u Moskvi, gdje je 2007. igrao polufinale, više nije mjesto na kojem je Michael Berrer došao do najboljeg rezultata na nekom ATP turniru. Ovog tjedna u zagrebačkom Domu sportova otišao je i korak dalje, do svog prvog ATP finala, izborivši nedjeljni ogled s Marinom Čilićem s polufinalnih 7:6(6) i 7:5 u njemačkom dvoboju s Philippom Petzschnerom.

Berrer je došao u glavni hrvatski grad nakon prošlotjednog osvajanja Challengera u Heilbronnu, a za nastavak pobjedničke serije, devetog uzastopnog dobivenog meča, pobrinuo se u dva tijesna seta. U prvom je nadoknadio break, a u tie-breaku izvukao i set-loptu na servisu kod zaostatka od 6:5, dok je u drugom sve riješio uz break za 6:5. Nešto ranije, kod minusa od 4:3, spasio je dvije vezane Petzschnerove break-lopte (15:40).

29-godišnji ljevak još nije igrao protiv Čilića, prvi put će biti na suprotnim stranama u nedjelju s početkom u 17 sati, no kako je Marin kazao nakon polufinalne pobjede nad Jürgenom Melzerom, Berrer mu nije potpuna nepoznanica. Snimio ga je početkom sezone u indijskom Chennaiju gdje je prvi hrvatski reket obranio naslov, dok je Nijemac na istom turniru igrao četvrtfinale.

Berreru je krenulo s novim trenerom Claudiom Pistolesijem kojeg je jako nahvalio nakon pobjede nad Petzschnerom, no bez obzira koliko je napredovao, ističe da je razumljivo da u nedjelju neće biti favorit: "Jasno je da je to Čilić, no meč je gotov tek kada osvoji dva seta. Dat ću sve od sebe i biti agresivan, a ako sam takav, imam šansu protiv svakoga".

"Znam da će na njemu biti pritiska", dodao je Nijemac, koji je u sličnoj situaciji, domaći igrač od kojeg se nešto očekuje, bio prošlog tjedna u Heilbronnu. "Ja na teren uvijek idem pobijediti, pružit ću svoje najbolje".

U Ledenoj dvorani u finalu neće imati puno prijatelja, navijat će mama i tata kod kuće, no spreman je i za publiku na suparnikovoj strani: "Bilo bi zapravo šteta da bude drugačije, ne znam zašto ne bi podržavali svojeg igrača... Bit će to dobar test za mene za budućnost, kada budem igrao u Davis Cupu".

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2010., polufinale: Berrer (Njemačka) - Petzschner (Njemačka) 7:6(6), 7:5.

Parovi, polufinale: Melzer/Petzschner (Austrija/Njemačka) - Damm/Polašek (Češka/Slovačka, 3) 7:6(4), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!