Rukomet

Samo Györu domaća pobjeda

Željko Kubatka • ponedjeljak, 08.02.2010.
Samo Györu domaća pobjeda
Foto: EPA

Samo je mađarski sastav osvojio dva važna dva boda na domaćem parketu, unatoč vodstvu Krima poslije prvog poluvremena. Ostale bodove odnijele su gošće u prvim utakmicama četvrfinala Lige prvakinja...

Krimovke su bile na pravom putu za još jedno iznenađenje protiv prošlogodišnjeg finalista, mađarskog Györa. Prvi dio utakmice su završile vodstvom 14:11 što su nakon odmora sa tri gola povećale na +6 (17:11). Uz potporu pune dvorane i izvrsne golmanice Katalin Palinger mađarska ekipa radi fantastičnu seriju 11:3 i prelazi u vodstvo 22:20. Krim je i dalje pokušavao doći barem do boda, ali Ludmila Bodnieva promašuje zadnji slovenski napad, a Anita Görbicz postiže gol za konačnih 25:23.

U Volgogradu se vodila velika borba do zadnje sekunde utakmice. Značajni bodovi, vrijedni polufinala, sretno idu branitelju naslova Viborgu, iako se to nije moglo naslutiti poslije prvih trideset minuta. Dankinje su brzo preuzele vodstvo i dominaciju, imao je Viborg i sedam golova prednosti. Domaće rukometašice do odmora smanjuju na -4 (16:20). Poslije petnaest minuta nastavka Ruskinje prvi put poravnavaju, a četiri minute kasnije prvi put i vode 26:25. Kraj utakmice je obilovao greškama na obje strane, no zahvaljujući golu Bojane Popović danski sastav osvaja oba boda. Ovo je bio prvi poraz Dinama na domaćem terenu u Ligi prvakinja. Najbolji strijelci su bile Christina Varzaru s osam golova za Viborg i Anna Kochetova s 12 za Dinamo.

Oltchim je na gostovanju kod Hypa zagospodario terenom već od prve minute. Sve što je uspjelo domaćim rukometašicama je smanjiti vodstvo Rumunjki na dva gola što je samo natjeralo rumunjski sastav da podigne igru i poveća vodstvo i ništa nije moglo poremetiti visoki ritam Oltchima. Desna vanjska Patricia Vizitiu je postigla osam golova, a Oana Manea šest za gošće. Marion Limal je zabila sedam za Hypo.

Norveški Larvik se pridružio gostujućim uspjesima Viborga i Oltchima, porazivši Leipzig. Minimalno vodstvo poslije prvog dijela Norvežanke su pretvorile u pobjedu 23:20. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali je norveški tim imao nešto više mirnoće i raspoloženu Lenu Rantale na golu. Njemački trener Heine Jensen je bio zadovoljan obranom ali ne i napadom svojeg tima: „Ravnopravno smo se držali do samog kraja. Naša obrana je bila na viskom nivou, uključujući i Katju Schülke na golu, no igru u napadu moramo znatno poboljšati.“ Uz golmanicu Rantalu sa osam golova se istaklo desno norveško krilo, Linn Sulland.

Liga prvakinja - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Győri Audi ETO KC25:23Krim Mercator
Leipzig20:23Larvik HK
1Larvik HK 6170:149+2110
2Győri Audi ETO KC 6157:139+189
3Krim Mercator 6163:166-35
4Leipzig 6134:170-360

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!