Zimski sportovi

Predstavljamo: Andrijana Stipaničić Mrvelj, biatlon

Antonija Pavlić • utorak, 09.02.2010.
Predstavljamo: Andrijana Stipaničić Mrvelj, biatlon

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Danas je na redu biatlonka Andrijana Stipaničić Mrvelj.

Andrijana Stipaničić Mrvelj rođena je 18. rujna 1981. godine u Rijeci. U rodnome je gradu završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a u Zagrebu Kineziološki fakultet.

S čarima se nordijskog skijanja po prvi puta upoznala u šestoj godini i od tada je neraskidivo srcem vezana za biatlonske staze. Marljivo trenira, uči i skuplja iskustvo, a kvalifikacijom u Vancouver ostvarila je životni san plasmana na smotru najboljih sportaša na svijetu.

ZOI 2010.

Vezane vijesti

Više o Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru doznajte na Sportnetovoj posebnoj cjelini: ZOI Vancouver 2010.

Andrijana potječe iz iznimno sportske obitelji; otac se jednoć bacio nogometom, a starija sestra Anamarija također nastupa u nordijskom sportu - skijaškom trčanju. Najveću potporu u sportu i životu, osim u obitelji, pronalazi u suprugu Mati Mrvelju.

Najbolje rezultate ostvarila je krajem 2007. i početkom 2008. godine, kada je bila 23. na 15 km i 29. na 7.5 km sprint na Europskom prvenstvu u Banskom u Bugarskoj. Na Europskom je prvenstvu u Novom Mestu osvojila 24. poziciju u disciplini sprinta na 7.5 km, te 58. mjesto na Svjetskom prvenstvu švedskom Ostersundu u utrci na 15 km. Na Svjetskom prvenstvu u sjevernokorejskom Pyeong Changu početkom prošle godine bila je 39. na 15 km.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!