Košarka

Simon i produžetak za vrijednu pobjedu

Borna Rupnik • utorak, 09.02.2010.
Simon i produžetak za vrijednu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Drugi krug Eurochallenge kupa stigao je do trećeg kola, a naš jedini preostali predstavnik - Zagreb - opet se pobrinuo za dobre vijesti. Nove su bodove na krilima razigranog Krunoslava Simona donijeli iz Njemačke...

Košarkaši Zagreba otputovali su na ogled s Artland Dragonsima u Njemačku s omjerom 1-1, nakon neočekivane pobjede kod belgijskog Liegea i jednako neočekivanog domaćeg poraza od FMP-a. U kombinaciji s porazom u NLB ligi od Cedevite, pobjeda nad Dragonsima stigla je kao ugodno osvježenje.

Za nju je trebalo mnogo truda i živaca. Carevale su obrane, a ni jedni ni drugi niti u jednom trenutku nisu uspjeli pobjeći na značajniju razliku. U prvoj četvrtini postignuta su samo 24 koša, na poluvremenu je bilo 30:29 za domaćine, a taj koš zaostatka Zagreb je nadoknadio u trećoj četvrtini.

Tako se u posljednju dionicu ušlo s 49:49 na semaforu, a naš je predstavnik dvije minute prije kraja stvorio zalihu od tri poena (66:63). Ipak, u vrlo nervoznoj završnici Bailey pogađa za 66:65, a Campbell 14 sekundi prije isteka vremena ima dva slobodna bacanja.

Srećom po Zagrepčane, pogodio je samo jedno, a dalekometni pokušaj Simona u zadnjoj sekundi nije bio precizan. Tako se ušlo u jednako čvrst produžetak.

Ni tu strijelci nisu bili posebno raspoloženi, a presudili su koševi Žorića i Štimca pod obručem, oba puta na dodavanje raspoloženog kapetana Simona. Osam sekundi prije kraja tricu za pobjedu pucao je Bailey, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Simonov učinak od 16 koševa, 13 skokova i 5 asistencija prometnuo ga je u uvjerljivo prvo ime Zagreba. Žorić ga je pratio s 15 ubačaja i 6 uhvaćenih lopti, a veću minutažu dobio je i Prkačin (12 koševa, 5 skokova). Zaigrao je i veteran Miljković, iskoristivši pola sata na parketu za 11 koševa i tri dodavanja.

Najbolji pojedinac Artland Dragonsa bio je Fenn (22 koša, 6 skokova i 5 asistencija), no pravu je podršku imao tek u Rossu i Campbellu.

Druga gostujuća pobjeda dobar je znak za Mrave prije nastavka natjecanja u skupini J. Za dva tjedna u Trnsko stiže Belgacom Liege.

Eurochallenge, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Artland Dragons70:72 *Zagreb
Belgacom Liege72:77FMP
1Zagreb 42-2
2FMP 42+19
3Artland Dragons 33+18
4Belgacom Liege 15-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.02.2010. u 00:50
    kako to da mula nije igrao?
    Zdren
  • Obrisan korisnik09.02.2010. u 23:52
    Artland Arena, gledatelja: 1168 kako dođu do takvog broja? :) svaka čast mravima inače!
    Obrisan korisnik