Košarka

FMP i Pesaro tri od tri

Matej Milanović • srijeda, 10.02.2010.
FMP i Pesaro tri od tri
Foto: Kristijan Komarica

Nakon tri kola druge faze po skupinama košarkaškog Eurochallengea samo FMP i Pesaro su zadržali nepobjedivost. Priliku su imali i Antwerp Giantsi koji su doma izgubili od Roannea čak 19 razlike. Budućnost je pak došla do prve pobjede svladavši Apoel 89:76...

U skupini I sve momčadi su ušle u drugo kolo s jednom pobjedom i jednim porazom. Krasnje Krilija je protiv Proteas EKA AEL-a povela 29:21 u 15. minuti. Ciprani su serijom od 12:2 preokrenuli, ali se na poluvrijeme ipak otišlo s 36:33 za Ruse. U trećoj četvrtini su obje momčadi imale prednost, no na zadnji odmor se otišlo s neodlučenim rezultatom, 53:53.

U posljednjih deset minuta Krasne Krilija je u par navrata imala četiri poena prednosti, ali je susret odlučen minutu i pol prije kraja susreta tricom Denisa Hloponina za 70:67. Do kraja dvoboja rezultat se više nije mijenjao. Domaće je do pobjede vodio Luis Flores s 23 poena.

U drugom susretu grupe Göttingen je već nakon devet minuta poveo 30:14 s Eiffeltowersima. Nizozemci su polovicom druge dionice smanjili na -9, ali su na poluvremenu gubili 53:35. Na samom povratku iz svlačionica Nijemci su došli i do +20, a na zadnji odmor su otišli s 19 poena prednosti te u konačnici slavili 89:69. Ben Jacobson je kod Göttingena postigao 22 poena, a Anthony Richardson je zabio dva manje za goste.

U skupini J u kojoj je Zagreb svladao Artland Dragonse igrao je i FMP u gostima kod Liegea. Srbi su serijom od 10:0 došli do 40:30 u 18. minuti. U svlačionice su gosti otišli s osam poena prednosti. FMP je zadržao prednost i kroz treću četvrtinu, a tri i pol minute prije kraja Liege je smanjio na 66:63. Gosti su odmah odgovorili s tricom Mladena Jeremića i uspješno priveli utakmicu kraju u svoju korist sa 77:72. Za domaće je Adrian Banks upisao 23 poena. Kod gostiju je pak 17 poena upisao Jeremić, a double-double s deset poena i deset skokova je upisao Miroslav Raduljica.

U skupini K Pesaro je poveo 13:5 protiv Chalona, ali su Francuzi preokrenuli serijom od 14:2. Talijani su se zatim našli i na šest poena zaostatka, ali su u drugoj četvrtini napravili seriju od 15:2 i došli do 38:31. Na poluvrijeme su domaći otišli s +4, no Francuzi su u tijeku treće dionice izjednačili te se na zadnji odmor otišlo sa 62:62. U posljednjoj četvrtini puno su se bolje snašli igrači Pesara koji su imali i po devet poena prednosti te na kraju slavili s 88:83. Talijani su kao i FMP ostali neporaženi nakon tri kola, a 20 poena je ostvario Eric Williams.

U grupi K je igrala i Budućnost ugostila APOEL. Nakon deset i pol minuta Crnogorci su gubili 28:18, ali su do poluvremena preokrenuli i poveli 47:39. Nakon toga je Budućnost kontrolirala rezultat. U tijeku treće četvrtine domaći su imali +16, a na kraju su slavili 89:76 i upisali prvu pobjedu u natjecanju. U redovima Budućnosti je najbolji realizator s 18 poena bio Vladimir Dragičević koji je s Cipranima bio nepogrješiv pogodivši sve što je uputio prema košu, pet šuta za dva poena, jednu tricu i pet slobodnih bacanja.

U posljednjoj skupini Enisej iz Krasnojarska je u prvoj četvrtini protiv Banvita imao i po sedam prednosti te je i na prvi odmor otišao s 24:17. U drugoj dionici se prednost čak povećala te su Rusi s visokih 43:30 otišli na poluvrijeme. No, gosti su puno bolje odigrali treću četvrtinu, dopustivši protivnicima samo deset poena i smanjili na samo tri minusa deset minuta prije kraja, 53:50.

Enisej je držao prednost prvih pet minuta posljednje četvrtine i vodio 68:61. Uslijedila je serija od osam poena Banvita koji je tako poveo i dobrom završnicom došao do 82:77 i prve pobjede u ovoj fazi natjecanja. Domaćima nije pomoglo niti 23 poena Dmitrija Nikolajeva, a kod gostiju je najbolji bio Baris Ozcan s tri poena manje.

U istoj grupi Roanne je igrao u gostima kod Antwerp Giantsa. Francuzi su već nakon šest minuta poveli deset razlike, 21:11 i potom dobili prvu četvrtinu sa sedam razlike. U drugoj četvrtini Giantsi su u par navrata došli nadomak protivnika i čak zaostajali minimalnih 43:42 u 18. minuti. No, do poluvremena više nisu zabili te je Roanne povećao i na +6. U trećoj četvrtini se razlika nije previše mijenjala, a na zadnji odmor su Francuzi otišli sa 65:58.

Antwerp se približio ma -3 nakon tri minute četvrte dionice, ali su do kraja susreta upisali samo četiri poena dok je ih je Roanne upisao čak 20 za konačnih 89:70. Kod gostiju su se istaknuli Uchenna Nsonwu s 22 i Ralph Mims s 20 poena.

Eurochallenge, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Krasnjie Krilja Samara70:67Proteas EKA AEL
MEG Göttingen89:69EiffelTowers Den Bosch
1MEG Göttingen 51+92
2Krasnjie Krilja Samara 42+31
3EiffelTowers Den Bosch 24-54
4Proteas EKA AEL 15-69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!