Zimski sportovi

Kostelić trenirao spust

Sportnet • četvrtak, 11.02.2010.
Kostelić trenirao spust
Foto: Kristijan Komarica

Samo dva dana prije početka Zimskih olimpijskih igara, jutro u Whistleru donijelo je susnježicu koja je tijekom prijepodneva prešla u kišu...

Vremenska prognoza za sljedećih par dana i nije "blistava". Predviđa se kiša u Whistleru te pomalo snijega u Whistler Creekside gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju, te u Whistler Olympic Parku gdje će nastupati biatlonci i skijaši trkači.

Vremenski uvjeti utjecali su i na održavanje prvog službenog treninga spusta, na kojem je trenutačno Ivica Kostelić na 20. mjestu. Ivica je prvi dio staze dosta dobro vozio te je imao mali zaostatak, no u drugom dijelu napravio je grešku koja ga je stajala većeg zaostatka za vodećim Didier Cucheom za kojim je zaostao 1:92 sekunde. Ivica je vrlo zadovoljan skokovima, ali i ukupno gledano prvim službenim treningom spusta.

Nakon što je 40 natjecatelja odvozilo trening, spustila se magla što je i bio razlog prekida treninga tako da Natko Zrnčić Dim sa startnim brojem 46. i Ivan Ratkić sa startnim brojem 71. do sada nisu vozili.

Tijekom dana na doping kontrolu pozvani su i skijaši trkači Nina Broznić i Andrej Burić, a večer prije i alpinac Ivan Ratkić. Nastavak je to sveobuhvatne akcije WADA-e i MOO-a u borbi protiv dopinga. Brončani sa Svjetskog prvenstva, biatlonac Jakov Fak odradio je još jedan trening, a za dva dana očekuje ga naporan dan i velika čast na svečanosti otvaranja Igara kada će ispred hrvatske olimpijske delegacije ponijeti hrvatsku zastavu.

Rezultati službenog treninga spusta:
1. Didier Cuche 1:53.22
2. Robbie Dixon 1:53.51
3. Ambrosi Hoffmann 1:53.77
….
20. Ivica Kostelić 1:55.14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!