Zimski sportovi

Predstavljamo: Nika Fleiss

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.02.2010.
Predstavljamo: Nika Fleiss
Foto: Kristijan Komarica

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeća je na redu Nika Fleiss...

Nika Fleiss rođena je 14. prosinca 1984. godine u Brežicama pokraj Zagreba. Prvo je skijaško iskustvo doživjela s tri godine, a talent koji je pokazala među svjetskim ju je vrhom zadržao do danas. Članica je Skijaškog kluba Samobor, a trenira ju Renato Gašpar.

Mlada Samoborka navija za sve hrvatske sportske ekipe, obožava glumca Jacka Johnsona, te skijaše Patricka Thalera, Bodea Millera, Hans Peter Buraasa i Ericka Guaya.

Nedavno je postala supruga, udavši se za bivšeg francuskog skijaša Michela Lucarellija, za kojeg kaže kako ga nikada ne bi mijenjala. Sretnom ju čini zdravlje i dobri rezultati, a voli se našaliti kako skuplja medalje i pobjednička postolja.

Najbolje se osjeća ujutro, kada je puna elana i energije; obožava kupovati, a grad njenih snova je indonezijski Bali. Najviše voli startni broj četiri.

U juniorskoj je konkurenciji bila među najboljima, posebno u slalomu, a iz tog se dijela karijere može pohvaliti pobjedama na prestižnim trofejima Pinochio i Topolino u Italiji, te pokalu Loka u Sloveniji.

Nika, nadimka Fika, u trenucima opuštanja najradije služa glazbu - R&B, soul i klasičnu glazbu. U životu se nikada ne bi mijenjala za svoju obitelj, a posebno brata Sebastijana, najpoznatijeg hrvatskog snowboardera.

Prvi zapaženiji rezultat u Svjetskom kupu ostvarila je u švicarskom Lenzerheideu 2005. godine, ostvarivši šesto slalomsko vrijeme. Iste je godine bila 8. na Snježnoj kraljici u Zagrebu, te 10. na Svjetskom prvenstvu u Bormiju i Santa Caterini. Godinu ranije bila je 9. na slalomu u austrijskom Altenmarktu-Zaucheenseu i američkom Aspenu, a 2003. 8. na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Nastupila je na dvjema olimpijskim igrama - Salt Lake Cityju 2002. i Torinu 2006. godine, a definitivno joj je najveći doseg 12. pozicija u slalomu u Salt Lake Cityju. Na istim je igrama bila 36. u velelslalomu, a četiri godine kasnije 19. u veleslalomu, 23. u slalomu, te 40. u superveleslalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!