Košarka

Gosti do prednosti

Branimir Korać • nedjelja, 14.02.2010.
Gosti do prednosti
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Kupa Rusije za košarkaše. U sve četiri utakmice kao pobjednici su izašli gosti što im u uzvratu na njihovim parketima daje prednost...

Uniks je na gostovanju kod Triumfa stigao do pobjede 81:79 što ga ostavlja s dobrim šansama u uzvratu na svom parketu. U tijesnom dvoboju gosti su pobjedu osigurali u posljednjoj četvrtini koju su odigrali bolje od domaćina te u završnici izborili dva poena viška na svoju stranu.

Terrell Lyday igrao je jako dobru utakmicu utakmicu, ubacio je 19 poena dok je 14 poena dodao Vladimir Veremeenko. Naši internacionalci nisu bili raspoloženi. Marko Popović za 24 minute ubacio je tri poena (1/6 iz igre), a Krešimir Lončar je za 15 minuta ubacio četiri poena (0/2 iz igre). Kod domaćina Egor Vjalcev je ubacio 22 poena, a Brion Rush je dodao 15 poena.

SCARIOLO: "Psiha donijela pobjedu"

Vezane vijesti

Unatoč teškom dvoboju u četvrtak u Euroligi u Vitoriji protiv Caje Laboral, Himki je stigao do gostujuće pobjede kod Lokomotiva. Trener Sergio Scariolo imao je dosta razloga za zadovoljstvo. "Protiv Lokomotiva nam je uvijek teško igrati, ali ovaj dvoboj je bio posebno težak. Stigao je tek 48 sati nakon dvoboju u Vitoriji i bili smo jako umorni. No pokazali smo da smo psihološki sazreli da možemo i takvi odnijeti pobjedu na ovako teškom gostovanju. Ovaj sastav Lokomotiva je ponešto drugačiji od prošlog s kojim smo igrali, stigli su neki novi Amerikanci i postoji razlika. Tada je Ćapin bio pravi vođa dok će sada to biti Owens samo mu treba dati još malo vremena", smatra Scariolo.

Nakon velike pobjede u Vitoriji u Euroligi, Himki je u gostima nadigrao Lokomotiv sa 79:71 i tako napravio veliki korak prema polufinalu Kupa. Igra domaćina se posve raspala u posljednjih pet minuta kada su gosti serijom 9:0 stvorili visoku prednost koju u završnici nisu ispustili.

Keith Langford s 20 poena i šest skokova bio je najbolji kod gostiju u čijem je sastavu Robertas Javtokas ubacio 13 poena uz deset skokova. Kod domaćina Andre Owens je ubacio 16 poena, a James Gist deset poena uz šest skokova. Jakov Vladović je igrao 25 minuta i ubacio tri poena (1/5 iz igre).

CSKA je u Samari upisao očekivanu pobjedu protiv momčadi Krasnjie Krilja 73:61 i time napravio veliki posao uoči uzvrata. Odličan ulazak u drugo poluvrijeme te sjajna treće četvrtina koju su dobili 23:8 otvorila je put Moskovljanima do očekivane pobjede i osiguravanje vjerojatno rutinskog uzvrata.

REZULTATI

Prvi susreti četvrtfinala, uzvrati 20. veljače

Triumf - Uniks 79:81

Lokomotiv Kuban - Himki 71:79

Krasnjie Krilja - CSKA 61:73

Dinamo Moskva - Spartak SP 73:75.

Ramunas Šiškauskas sa 16 poena bio je najefikasniji kod CSKA, 15 poena i sedam skokova dodao je Aleksandar Kaun dok je Zoran Planinić za 28 minuta ubacio osam poena (3/5 iz igre) i tome dodao osam asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Kod domaćina nitko nije bio dvoznamenkast, a po devet poena ubacili su Truškin i Karaulov.

Moskovski Dinamo lošu sezonu misli spasiti uspjehom u Kupu, međutim nakon prvog susreta sa Spartakom iz Sankt Peterburga i to je upitno. Gosti su u Moskvi odnijeli pobjedu 75:73 i to ih stavlja u poziciju favorita uoči uzvrata.

Egor Mešerjakov s 15 poena i deset skokova svakako je prvo ime susreta, a obol u pobjedi s 15 poena dao je i Evgenij Kolesnikov. U domaćem sastavu Sergej Bikov je ubacio 19 poena uz pet asistencija dok je Aleksej Šved dodao 13 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!