Zimski sportovi

"Isplatio se izbor prve grupe"

Bojan Koprivica • nedjelja, 14.02.2010.
"Isplatio se izbor prve grupe"
Foto: Bojan Koprivica

(Bojan Koprivica iz Vancouvera za Sportnet.hr) "Zadovoljan sam utrkom, ako ostane ovako, presretan sam", rekao je Jakov Fak nekolicini hrvatskih novinara tek po završetku olimpijskog biatlona na 10km. Malo je izjava sportaša koja su nakon takvog prikaza vještine i snage tako skromne, nešto što u slučaju našeg brončanog biatlonca ne čudi...

U dvadeset i četiri minute, dvadeset i jednu sekundu i osam desetinki, Jakov Fak je prošao čitavu vječnost. Startao je po gotovo ljetnim uvjetima, a u cilj je ušao, ili bolje reći se srušio usred snježne mećave. U te dvadeset i četiri minute, vođen nevjerojatno velikim srcem prošao je i put od čovjeka kojeg su mnogi smatrali sezonskim hitom do sportaša u čije vrijednosti danas više nitko ne sumnja.

"Sada više nitko ne može reći da je svjetsko prvenstvo bilo slučajno. Na žalost, loše mi je počela sezona, nisam u formi u kojoj sam bio na ljeto. S tom snagom koja sam onda imao, zadržao bih vodstvo".

Nakon drugog pucanja još je bio u vodstvu. "Nakon dva kruga ponestalo mi je snage, bilo je vrlo teško, posebno s vremenskim uvjetima koji su se tako drastično promijenili", rekao je iscrpljeni Jakov, priznajući da je imao i sreće i znanja s vremenom. "Svatko može izabrati startnu grupu. Mi smo se odlučili na ovu prvu i isplatilo se".

Nepogrešiv s puškom, dodao je kako je puno radio na tom aspektu biatlona, te se mokar i iscrpljen zaputio dalje ne znajući još da se zaputio i u hrvatsku sportsku povijest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jugoplastika15.02.2010. u 00:10
    e Jakov Fak je najbolji primjer kakav vrhunski sportaš mora bit da bi bio uzor mlađima. naklon do poda pa i niže
    jugoplastika
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 23:14
    hoćemo još dobrih članaka i normalno medalja.za sada bravo Fak!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 23:03
    bravo Jakov Fak, a bravo i autor članka, sve je sasvim razumljivo i nadasve brzo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 23:00
    Sve je rečeno - FAK JE MRAK!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 22:55
    Dont Fak with Fak!   
    Obrisan korisnik