Zimski sportovi

Jakov Fak dobio medalju

Bojan Koprivica • ponedjeljak, 15.02.2010.
Jakov Fak dobio medalju
Foto: Bojan Koprivica

(Iz Vancouvera za Sportnet.hr Bojan Koprivica) Pred dupkom ispunjenim trgom na Whistleru, prigodno prekrštenim u "Medals Plaza", Jakov Fak primio je 512 grama tešku brončanu olimpijsku medalju, koja je u njemu oslobodila sve one emocije koje je do toga trenutka tako dobro skrivao.

Osmijeh mu za vrijeme cijele svečanosti nije silazio s lica, a buket cvijeća završio je duboko u redovima publike i nekako našao put do njegovih navijača. Osmijeh nije nestao niti kada je, na kratkoj proslavi koju je organizirao HOO, pozirao za sliku za slikom. Kao što je jedan od uzvanika rekao, "ti si mislio da je biatlon naporan."

Goste je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora pozdravio njegov predsjednik, doktor Zlatko Mateša, rekavši kako danas označava "početak nove ere u hrvatskom biatlonu i početak nove ere na Zimskim olimpijskim igrama".

A Jakov se jednostavno zahvalio svima koji su došli, grupi u kojoj su osim naše olimpijske obitelji bili i gosti iz slovenske reprezentacije te brojni Jakovljevi rođaci iz Amerike, te je neumorno nastavio pozirati. I potpisivati se. Autogram "Jakov Fak, Olympic bronze medalist 2010", jednostavno zvuči predobro da bi se propustio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 16:04
    Bogme ju nije dobio. Zaslužio ju je, nije mu poklonjena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 12:21
    Fotke su super...bravo Fak,držimo ti fige za dalje!
    Obrisan korisnik
  • Lomax15.02.2010. u 10:45
    bravo fak
    Lomax
  • davie15.02.2010. u 09:30
    Kako ga je lijepo vidjeti ovako nasmijanog i sretnog...apsolutno je ovo zaslužio!!!
    davie