Rukomet

Dankinje i Rumunjke krupnim koracima

Željko Kubatka • ponedjeljak, 15.02.2010.
Dankinje i Rumunjke krupnim koracima

Danski Viborg i rumunjski Oltchim su s visokim pobjedama na domaćem terenu osvojili značajne bodove, pridružio im se norveški Larvik, dok je Krim osvojio prve bodove...

Skandinavski klubovi Larvik i Viborg i drugi put su bili uspješni u četvrfinalu Lige prvakinja, a pali su Hypo i Györi. Pridružile su im se Rumunjke s pobjedom protiv Dinama. Ove tri ekipe imaju po četiri boda i glavni su kandidati za polufinale. Slovenski Krim je osvojio prve bodove protiv Leipziga.

U Larviku su golmanice na obje strane pružile sjajne partije, međutim slavila je domaća ekipa. Mađarice su stalno bile blizu, ali nikako nisu mogle dostići i prestići prednost Norvežanki. Odlično su branile Katalin Palinger i Lene Rentala, a najefikasnije su bile Heidi Löke s deset golova za Larvik i Aniko Kovacsics, koja je osam puta zabila za Gyor. "Mađarski sastav je igrao jako dobro, no mi smo dostigli svoj cilj: uzeti dva jako važna boda", rekao je trener Larvika, Karl Erik Böhn.

Krim je osvojio dva boda iako se nakon prvog dijela činilo da će bodove odnijeti Leipzig poslije puno bolje igre njemačkog sastava i vodstva 15:12. U drugom sasvim druga igra slovenskog sastava i uvjerljiva pobjeda. Andrea Lekić s 12 golova prva igračica susreta. Karolina Kudlacz je postigla sedam za Leipzig. U skupini 1 Larvik jedini ima četiri boda dok su Gyor i Krim osvojila po dva. Ipak nije ništa još odlučeno jer se igraju još tri kola i sve ekipe su još u poziciji za osvajanje mjesta za polufinale.

Pred dvije tisuće gledatelja Viborg je očitao lekciju najtrofejnijem klubu Lige prvakinja, austrijskom Hypu. Cristina Varzaru je bila neuhvatljiva za austrijsku obranu i vratarke, Varzaru je postigla 14 golova. Samo je prvih par minuta igra bila ravnopravna nakon čega Viborg ubrzava i preko kontranapada povećava prednost. "Naša obrana je odlično stajala. Idući tjedan imamo puno teži zadatak u Valcei, ali i u Rumunjsku idemo pobijediti", rekao je Jakob Vestergaard.

Oltchim se pridružio Viborgu drugom pobjedom u skupini 2. Ruske rukometašice nisu bile niti blizu iznenađenju u Valcei. Puna dvorana i bučni navijači vodili su rumunjski tim do nove pobjede. Uz odličnu bivšu podravkašicu Ungureanu u drugom dijelu je bila dobra i Cristina Neagu. Trener Oltchima Radu Voina već misli na iduće utakmicu: "Još je dug put do finala, ali nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje i time dostići svoj cilj. Pobijedili smo u dva susreta i ja sam ponosan na svoje rukometašice."

Liga prvakinja - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Larvik HK29:27Győri Audi ETO KC
Krim Mercator32:26Leipzig
1Larvik HK 6170:149+2110
2Győri Audi ETO KC 6157:139+189
3Krim Mercator 6163:166-35
4Leipzig 6134:170-360

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!