Zimski sportovi

"Jakov može do medalje"

Bojan Koprivica • utorak, 16.02.2010.
"Jakov može do medalje"
Foto: Bojan Koprivica

(Iz Vancouvera za Sportnet.hr Bojan Koprivica) Gusti snijeg zamijenio je kišu koja je danima prala Whistler i prisilio organizatore da odgode utrku u alpskoj kombinaciji. Time će se nepodijeljena pažnja hrvatskih navijača preseliti desetak kilometara na sjeverozapad, gdje će u Whistler Olympic Parku na borilište ponovo izaći brončani Jakov Fak...

Vremenski uvjeti podsjećaju na one u kojima je Jakov Fak došao do odličja, ali to nije jedino što veže ta dva natjecanja. Odlična trka u nedjelju mladom Goraninu je donijela ne samo olimpijsku medalju, već i šansu za još jednim odličnim rezultatom danas.

U utrci na dohvat biatlonci kreću s vremenskom "kaznom" koja se temelji na rezultatu utrke sprinta. To znači da će Fak danas krenuti sa 14 sekundi zaostatka za Vincentom Jayom i nešto manje od dvije sekunde za Emilom Hegleom Svendsenom. Ali, i sa prednosti pred - svima ostalima.

I to ne malom. Uroš Velepec, Jakovljev trener, ovako je prokomentirao situaciju: "Ako odveze solidno, ima top ten. Ako odveze dobro i ne promaši pri gađanju, može do medalje. Deseti ima već minutu zaostatka, to treba iskoristiti".

Jakov ima tri sekunde prednosti ispred slovenskog trening partnera Klemena Bauera, a sljedeći, Ukrajinac Deryzemlya ima već 27 sekundi zaostatka i reputaciju čovjeka kojemu pri gađanju zna zadrhtati ruka.

Skupina trkača koji su obilježili ovu sezonu, Sumann, Ustyugov, Bjoerndalen i kreću sa zaostacima između 1:25 i 1:45, a Burke gotovo tri minute. Time teret favorita bez sumnje pada na Svendsenova leđa. Ostali su manje više podijeljeni u lovce i one koje se lovi, a Hrvatska će nepodijeljeno od 21:45 drhtati pred malim ekranima i pretvoriti se, barem za jedan dan, u zemlju u biatlonskoj groznici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley16.02.2010. u 22:15
    3. pucanje - bez promašaja...trenutno 11.
    Weasley
  • Weasley16.02.2010. u 22:13
    u 1. pucanju je promašio dva puta, a 2. pucanju jednom...ukupno 3 kaznena kruga...trenutno 15.
    Weasley
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 19:28
    čekamo 21.45...nadamo se puno
    Obrisan korisnik