Košarka

Tuđi problemi nude finale

Borna Rupnik • četvrtak, 18.02.2010.
Tuđi problemi nude finale
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što susret Cibone i Zadra iznjedri prvog finalista Kupa Krešimira Ćosića na teren će u drugom polufinalu istrčati košarkaši Zagreba i Cedevite, svatko sa svojim problemima i nadanjima...

Dvorana u Trnskom u četvrtak će ugostiti četiri trenutačno najbolje hrvatske košarkaške družine, a domaćin Zagreb je za protivnika u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića izvukao sugrađane iz Podsuseda, momčad Cedevite. Kada se sve zbroji, Mravi djeluju bliže pobjedi i borbi za trofej, ni nije sve tako jednostavno.

Naime, ekipa Denisa Bajramovića u očiglednom je padu forme, koji uključuje i nedavni poraz upravo od Cedevite u regionalnom natjecanju. Usprkos europskom slavlju u Njemačkoj, raspoloženje u Zagrebu dodatno je pokvario i neplanirani gubitak bodova od Širokog, i to pred vlastitim navijačima. Stoga će Kup poslužiti i kao odgovor na pitanje može li se pad zaustaviti dok još nije kasno.

Pritom je upitan nastup Vladimira Krstića. Iskusni bek protekle je dane proveo kod liječnika i svi mu u stručnom stožeru drže palčeve da se ipak pojavi na parketu. Želje, naravno, ipak ne nedostaje, ističe Zagrebov trener: "Svi smo motivirani i želimo ovu titulu. Nadamo se da će nam domaći teren malo olakšati put prema cilju. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, ali svjesni smo da ovdje nema popravka. Nemamo pravo na loš dan".

Povijest Mravima ide u prilog: svoj su jedini naslov pobjednika Kupa osvojili upravo u svojoj dvorani. Prije dvije godine u polufinalu su bili bolji od Zadra, a u finalu od Cibone.

S druge strane, Cedevita u okršaj sa Zagrebom ulazi s četiri pobjede u posljednjih šest susreta, ali trenera Slobodana Subotića muče druge brige. Zdravstvenih problema imaju njegove prve zvijezde, Andrija Žižić i Marino Baždarić.

Cedevitina igra bez Žižića u postavi izgleda znatno drukčije nego s njime i izgledni bi izostanak bio velik hendikep za Subotićevu momčad. Eventualnu "rupu" nadoknađivat će i Ricardo Marsh, novopridošli Amerikanac koji je zamijenio Thomasa Mobleya i debitirao u porazu u Ljubljani. No, on je tek u procesu prilagodbe i uigravanja sa suigračima, a još nije ni u optimalnoj tjelesnoj spremi.

Međutim, bijele zastave nema. "Na naš nedavni međusobni ogled treba zaboraviti. Očekujem tvrdu utakmicu, ali svi imaju podjednake šanse. Imamo pravo sanjati o finalu - Kup nam mnogo znači jer tek drugi put nastupamo na Final Fouru", izjavio je Slobodan Subotić, planirajući kako iskoristiti trenutačne slabosti protivnika. Tko to u četvrtak navečer učini bolje, bit će na korak do finala.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Zagreb - Cedevita, 19:15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!