Rukomet

"Nećemo ih podcijeniti"

Ivor Krapac • četvrtak, 18.02.2010.
"Nećemo ih podcijeniti"
Foto: Kristijan Komarica

Iako im dolazi posljednja momčad skupine C, bez ijednog boda u dosadašnjih sedam kola, u zagrebačkom Croatia osiguranju ne shvaćaju olako svog sljedećeg protivnika u Ligi prvaka. Iz tabora Zagrebaša najavljuju da će norveški Fyllingen u subotu dočekati s maksimalnim pristupom...

Na papiru, ne bi trebalo biti lakše utakmice od ove, pogotovo tjedan dana nakon što je zahtjevniji danski FCK Handbold iz Arene otišao s devet pogodaka minusa, 31:22 u Zagrebovu korist. Hrvatski prvaci tu su utakmicu odradili kao da nije bilo stanke zbog Europskog prvenstva u Austriji, a ukoliko budu u sličnom izdanju u subotu s početkom u 18 sati, za očekivati je da i pobjeda bude podjednako uvjerljiva.

Kreću ulaznice i za Ciudad i HSV

Osim za subotnji susret s Fyllingenom, već se mogu nabaviti i ulaznice za Ciudad Real i HSV (svaka utakmica pojedinačno), koje su krenule u prodaju u četvrtak. Iako su suparnici zvučniji, cijene nisu promijenjene, ostale su 30 i 60 kuna.

Vezane vijesti

Ulaznice će se moći kupiti na prodajnim mjestima Dekoda, tvrtke koja je partner Zagrebaša, te na blagajni Arene Zagreb koja radi svakog dana od 12 do 18 sati. Traje i internetska prodaja na www.ulaznice.hr.

Dva dana prije susreta, Zagrebaše najviše muči stanje s bolnim ramenom Ivana Balića, no kako je najavio Mirko Bašić, manje eksponirana polovica Zagrebovog trenerskog dueta sa Senjaninom Maglajlijom, nema straha da Balić ne bi mogao igrati u subotu: "Možda neće moći zabiti gol s devet metara, ali moći će sa šest, morat će odraditi svoju ulogu".

Nakon što se osvrnuo na +9 protiv FCK-a riječima da je ta utakmica odrađena iznad očekivanja s obzirom da nije bilo puno vremena za pripremu, Bašić se okrenuo subotnjem suparniku: "Posljednji su u skupini, međutim, gledajući našu utakmicu koju smo odigrali u Norveškoj kada je do 40. minute bilo jedan ili dva razlike za nas ili njihovu utakmicu s HSV-om u Hamburgu kad su gubili s četiri razlike na poluvremenu, to nas tjera da ih shvatimo maksimalno ozbiljno".

"Igraju dosta brzo i agresivno, u obrani u zoni 5+1, što može biti jako neugodno ukoliko se ne prilagodimo i ne igramo s brzim kretnjama napadača. Imaju i odličnog golmana (Magnus Dahl, op.) koji je sve ove utakmice koje smo gledali bio na visokom nivou, može predstavljati problem svakom napadaču", upozorio je Bašić, dodajući da će Fyllingen poslužiti i kao dobra priprema za Ciudad Real, koji je na rasporedu osam dana kasnije, također u zagrebačkoj Areni.

"Imaju sličnu zonu kao Ciudad Real, tako da ovu utakmicu u napadačkom dijelu možemo iskoristiti kao probu za Španjolce", dodao je Baško, ističući da se upravo zbog toga, ali i zbog činjenice da u idućem tjednu nema prvenstvene utakmice u kojoj bi Zagrebaši mogli isprobati nešto novo, još ne može reći koliko će u subotu biti prilike za mlađe igrače: "Dat ćemo im priliku, a koliko će to biti vremena, tek ćemo vidjeti. Ovisit će o procjeni ima li za to prostora u rezultatu i igri".

Dugova više nema

Direktor kluba Bartol Kaleb izvijestio je da su igračima i stručnom stožeru nadoknađeni svi zaostaci s plaćama, a idućeg tjedna na red će doći i redovita plaća za siječanj, što će skinuti to pitanje s dnevnog reda. S obzirom da se s dugovima bore mnogi, nije loše čuti da Zagrebaše to više ne muči.

Manuel Štrlek, najjači adut CO-a na lijevom krilu, također poziva na oprez: "Sigurno ih nećemo podcijeniti, vidjeli smo da su kvalitetna momčad mada još nemaju bodova u našoj grupi. Mučili smo se s njima u toj prvoj utakmici tako da smo sigurni da se moramo dobro pripremiti".

"Vidjeli smo koje su nam tada bile mane i što trebamo popraviti. Mislim da ćemo igrati puno bolje u obrani nego što je bilo u našoj prvoj utakmici i pokušati kontrama i transformacijom u polukontre zabiti što više lakih golova, a u napadu na postavljenu zonu igrati što smirenije, imati čvrst i dug napad do gola", dodao je Štrlek, koji se nada da će u subotu tribine Arene biti što punije.

Ako se posao protiv Norvežana odradi po očekivanjima, bit će to dobra najava presudne dvije utakmice u lovu na drugo mjesto skupine, koje drži HSV - prvo protiv Ciudad Reala, a za kraj protiv Hamburžana s Blaženkom Lackovićem, Igorom Vorijem i Domagojem Duvnjakom.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!