Zimski sportovi

Vonn i Riesch nadaju se zlatu

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.02.2010.
Vonn i Riesch nadaju se zlatu
Foto: EPA

Lindsey Vonn i Maria Riesch vodit će veliku borbu za naslov olimpijske prvakinje u slalomskoj vožnji superkombinacije. Vonn trenutačno drži prvo mjesto s 33 stotinke sekunde prednosti pred najboljom prijateljicom, no ove je sezone ipak nešto slabija slalomašica od aktualne osvajačice Malog kristalnog globusa u kraljici tehničkih disciplina. Može li Amerikanka do kraja očuvati vodstvo i oko vrata objesiti drugo redano zlato?

Ozljeda potkoljenice za Lindsey Vonn očito je prošlost. Nakon što je na padinama planine Whistler u utorak osvojila jedinu titulu koja joj u karijeri nedostaje - olimpijsko zlato - silovito je krenula pokoriti i superkombinaciju, upisavši najbolje vrijeme spustaške vožnje.

25-godišnjakinja je Amerikanka stazu Franz Downhill prošla u vremenu 1:24.16, te pred glavnom konkurenticom i najboljom prijateljicom, Njemicom Marijom Riesch, akumulirala 33 stotinke sekunde prednosti.

Odličnu spustašku formu trećim mjestom potvrdila je Julia Mancuso (jučer srebrna), premda njezina slalomska moć ove sezone nije poznata - nije, naime, nastupila niti u jednoj utrci. Najbolji slalomski rezultat u karijeri ostvarila je u Svjetskom kupu, na Sljemenu, osvojivši 8. poziciju.

Manje šanse za proboj među osvajačice odličja imat će Švicarka orijentirana pretežito na brze discipline, Fabienne Suter, a iza nje i Francuskinja Marie Marchand-Arvier. Gina Stechert može odraditi dobar slalom, prošle je godine bila njemačka viceprvakinja u ovoj disciplini, a 2007. čak i najbolja. Anja Pärson, koja je na igre došla kao jedna od favoritkinja u ovoj disciplini, ipak je nastupila, poslije neugodnog pada u jučerašnjem spustu, te zauzela vrlo dobro sedmo mjesto. Za vodećom Vonn zaostaje 1.41, no skijašicu njenog kalibra nikada ne treba unaprijed otpisati. Iza nje pozicionirala se jučerašnja brončana Elisabeth Görgl, a krug prvih deset zatvorile su Johanna Schnarf i Tina Maze.

Whistler, olimpijska superkombinacija, spust skijašica:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:24.16
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.33
3. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +0.80
4. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +1.13
5. Marie Marchand-Arvier (Francuska, ROSSIGNOL) +1.25
6. Gina Stechert (Njemačka) +1.28
7. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +1.41
8. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.44
9. Johanna Schnarf (Italija, ) +1.56
10. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!