Košarka

"Presretni smo!"

Vedran Attias • petak, 19.02.2010.
"Presretni smo!"
Foto: Kristijan Komarica

Luka Žorić, najjači adut Zagreba CO u pobjedi nad Cibonom u finalu Kupa Krešimira Ćosića, istaknuo je da je njegova momčad zaslužila ovaj trofej. Bit će slavlja, ali ne previše, sezona ide dalje...

Dvije odlično odrađene utakmice u dva dana u Trnskom odvele su Mrave do drugog naslova u Kupu Krešimira Ćosića, a glavni junak finala Luka Žorić u prvi je plan gurnuo ono s čime se nije teško složiti - nije bilo poklona, za ovaj se trofej morao dati maksimum.

"Presretni smo! Ovo je veliki dan za naš klub, a mislim da je ova ekipa vođena trenerom - to zaslužila. Borili smo se protiv Cedevite u polufinalu, a isto tako i u finalu te smo uz pomoć sjajne publike došli do trofeja", bacio je Žorić pogled unatrag na obje utakmice na završnom turniru.

"Trebamo ovo proslaviti, no pred nama je još veliki posao u ostatku sezone", dodao je centar Mrava, koji je za odlična dva dana u Trnskom nagrađen kao najbolji strijelac završnog turnira.

Damir Mulaomerović proglašen je za najboljeg igrača Final Foura, u finalu se istaknuo s 20 poena i šest asistencija, a nakon pobjede pohvalio je i sve suigrače: "Teška, ali slatka pobjeda. Naravno da mi je drago što sam izabran za najkorisnijeg igrača završnice Kupa, no puno je bitnije što se cijela ekipa srčano borila i na koncu došla do velikog uspjeha".

Marko Tomas je prvi put igrao u Trnskom kao igrač protivničke momčadi, nije završilo kako se nadao, no nakon poraza nije tražio isprike: "Nije umor razlog jer su i oni imali dvije utakmice u dva dana; veća želja je odlučila, a i pristup nije bio pravi. Uostalom, već smo jučer uz dosta sreće dobili Zadar koji je trebao igrati finale".

"Razočaran? Nisam, nema veze. Bilo bi lijepo osvojiti Kup, no igrali smo jako loše i Zagreb je zaslužio trofej", dodao je Tomas, kojem je poraz nešto lakše pao - kada ga je već netko morao pobijediti, ipak je riječ o njegovom bivšem klubu: "Je, lakše je nego od nekoga drugoga jer je ipak lijepo vidjeti kako su svi ovdje sretni".

Tomislav Zubčić također je priznao da je Zagreb bio bolji, a njemu i suigračima sada preostaje samo gledati dalje: "Igrali smo dobro veći dio utakmice, no na kraju nam je nedostajalo snage, a i sreće. Zagreb je na koncu zasluženo slavio i čestitam im na trofeju, a što se nas tiče - imamo još itekako velikih izazova ove sezone ispred nas".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2010. u 13:21
    Pa nebi ja baš tako pisao o Tomasu. Dečko igra svku utakmicu sa velikom željom, osim kad je premoren. Očito nije tolko razočaran porazom, i to je sve.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2010. u 22:07
    Auuuu Tomasa, nije ga ni briga za kup, kao da je osvojio sto trofeja u karijeri. Tako mlad, a nema želje za osvajanjem trofeja.
    Obrisan korisnik