Ostali sportovi

Čudesni Velasquez, Filipović pobijedio

Ratko Martinović • nedjelja, 21.02.2010.
Čudesni Velasquez, Filipović pobijedio

Spektakl u pravom smislu riječi noćas je prošao kroz Sydney Acer Arenu donijevši nam pobjedu Mirka Filipovića...

Mirko Filipović je bez većih problema pobijedio protivnika kojega s pravom možemo prozvati "Hrabro srce". Niti njegov sunarodnjak Mel Gibson se ne bi postidio hrabrosti koju je Anthony Perosh pokazao uopće prihvativši ovu borbu u zadnji tren. Od prve minute borbe vidjelo se iz aviona tko je gdje na karti MMA sporta. Filipović je naganjao Perosha po ringu, ponekad bi se Australac hrvatskih korijena odlučio na pokušaj premještanja borbe u parter, no to se više činilo kao kupovanje vremena nego ozbiljan potez. Perosh je preživio prvu rundu, u drugoj je nastavio istom taktikom, a kada je napokon sve preselio u parter dobio je jedan od najsnažnijih udaraca laktom u glavu kojeg smo vidjeli u posljednje vrijeme. Filipović je i po izrazu lica i po vlastitim riječima nakon borbe bio šokiran masivnim krvarenjem iz Perosheve posjekotine, ali ipak na iznenađenje svih prisutnih hrabri Australac se vratio u meč. Tu smo minutu vidjeli Cro Copa u naletu kakvog iščekujemo već nekoliko borbi, udarci su sijevali sa svih strana te je gong, a kasnije i liječnik, spasio Perosha od sigurnog nokauta.

Mnogi će nakon ove pobjede ustvrditi da je Filipović i dalje rezerviran, da je morao pobijediti u prvoj rundi i da i dalje ima velikih problema s kavezom, no ono što se mora uzeti u obzir je veliki ulog u borbi u kojoj jednostavno nije imao mnogo za dobiti, dok bi poraz bio ravan sramoti, i nevjerojatna Perosheva petlja s kojom je ušao u okršaj realno znajući da je najmanje dvije klase ispod našeg borca. Nakon ove pobjede teško je reći što ga očekuje, teško će to biti ponovni meč s Rothwellom, mogući protivnik bi mu čak mogao biti i Minotaur pa bi mu eventualna pobjeda značila i produženje ugovora koji ističe.

Vezane vijesti

Cain Velasquez! Ovaj čovjek je pokazao odlike koje ima samo Fedor, a to su smirenost prije borbe, nevjerojatna predstava i smirenost nakon borbe. Skromnost je po nekima najveća vrlina, a upravo time odiše ovaj borac. Nakon što smo odgledali borbu sada bi povjerovali i u to da Velasquez može izvuči i polugu jednom Minotauru, a do danas smo smatrali da veliki Brazilac ima prednost u ovoj borbi. Upravo je tolika nadmoć Amerikanca meksičkog podrijetla nad svim protivnicima s kojima se do sada borio. Nog je nokaut doživljen od ruku Franka Mira opravdavao teškim fizičkim stanjem s kojim je ušao u meč. Ovaj nokaut ipak nikako ne može opravdati već jednostavno može čestitati Cainu na jednoj veličanstvenoj predstavi. Ako se pak Velasquez nastavi ovako boriti, samo nebo (čitaj: Fedor) mu je granica. A možda čak i tu granicu može prevladati. Jer ovo je borac za kojeg kažu da je limitiran u stand-up poziciji, a sedam od osam borbi je završio nokautom. I ovo je borac koji može pobijediti i Brocka Lesnara, i to hrvanjem...

Borba između Wanderleia Silve i Michaela Bispinga je razlog zašto MMA sport ima toliko fanova diljem svijeta. U potpunosti izjednačen dvoboj sve do zadnjih deset sekundi kada na scenu stupa Brazilčevo iskustvo i niz udaraca koji bi uspavao Britanca da nije bilo gonga. Prva runda je otišla na Bispingovu stranu iako je bila prilično izjednačena, druga odlazi na Silvin konto, dok je treća bila u toj mjeri podjednaka da bi sve završilo neodlučeno da nije bilo već spomenutog trenutka. Silva je za pobjedu pretrpio udarac u genitalije, prst u oko i dvostruki prerani završetak runde pri odličnim zahvatima (gušenje i knock-down), no na kraju se sve isplatilo. Wanderlei se vraća u vrh UFC organizacije i upravo ova borba pokazuje koliko je velika razlika između naoko teško izborene pobjede i poraza jer bi u tom slučaju vjerojatno potrošio sve kredite kod Dane Whitea.

U ostalim borbama mladi neporaženi hrvač Ryan Bader je u trećoj rundi nakon protivnikove inicijative uzdrmao, a zatim i atraktivno krošeom nokautirao Keitha Jardina čija karijera nezaustavljivo ide nizbrdo. Australski Grk, George Sotiropoulos, vrhunskom je predstavom pokazao da je na putu ka samom vrhu lake kategorije. Cijelu borbu, od početka do kraja, pokazivao je nadmoćnu tehniku u parteru uz bolju stojku. Kao što smo i naveli, naš dvojac je izgubio i za očekivati je da će samo Goran Reljić dobiti novu priliku, dok će Pokrajac put Europe ili Japana.

Main Card
HW Antonio Rodrigo Nogueira "Minotaur" Vs. Cain Velasquez - KO 1R
MW Wanderlei Silva Vs. Michael Bisping - BODOVI (Jednoglasno)
LW Joe Stevenson Vs. George Sotiropoulos - BODOVI (Jednoglasno)
LHW Keith Jardine Vs. Ryan Bader - KO 3R
HW Mirko Filipović Vs. Anthony Perosh - TKO 2R (Posjekotina)

Preliminary Card
LHW Stephan Bonnar Vs. Krzysztof Sosziynski - TKO 3R (Posjekotina)
WW Chris Lytle Vs. Brian Foster - PREDAJA (Poluga - Knee-bar)
MW C.B. Dolloway Vs. Goran Reljić - BODOVI (Jednoglasno)
LHW James Te-Huna Vs. Igor Pokrajac - TKO 3R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!