Zimski sportovi

Kostelić: "Nemam riječi"

Antonija Pavlić • nedjelja, 21.02.2010.
Kostelić: "Nemam riječi"
Foto: EPA

Ivica Kostelić nije mogao pronaći prave riječi kojima bi opisao osvajanje drugog olimpijskog srebra u vancouverskoj kombinaciji. Kao i prije četiri godine u Torinu, odnosno Sestriereu zlato mu je uskratio Amerikanac, no ovoga mu puta ime nije Ted Ligety, već - Bode Miller. Natko Zrnčić Dim, pak, nije bio previše nezadovoljan 20. mjestom, kazavši kako su i pogreške sastavni dio sporta...

Ivica Kostelić obranio je poziciju jednog od favorita superkombinacije i srebro osvojeno u Torinu prije četiri godine. U kanadskom se Vancouveru po prvi puta nije vozila klasična kombinacija, s dvije vožnje slaloma, no hrvatskom Profesoru čak niti to nije smetalo.

U spustu je odradio zacrtano i za vodećim Akselom Lundom Svindalom zaostao 1.05 stotinki sekunde, a zatim smirenom slalomom i šestim vremenom druge vožnje stao uz bok velikom Bodeu Milleru.

"Oduševljen sam, ne znam što bih kazao. Teško pronalazim riječi u ovome trenutku. Znao sam da sam odradio dobar posao u spustu i da sam blizu medalje", kratko je za HTV prokomentirao Ivica.

"Znao sam da sam favorit, pogotovo prije slaloma koji je moja disciplina, a i otac je postavio stazu."

Prvo je olimpijsko zlato u 32. godini života u riznicu pospremio Bode Miller. Najstariji kombinacijski pobjednik na olimpijskoj smotri. "Drago mi je zbog Bodea, imao sam čast prvi mu čestitati na osvojenom zlatu. Karijere su nam na neki način isprepletene, sjajan je skijaš i odlična osoba."

Nešto više vremena za analize imao je Natko Zrnčić-Dim. Prdek se u konačnici plasirao na 20. mjesto, čemu je uvelike kumovala velika pogreška i proklizavanje na sredini slalomske staze.

"Sretan sam zbog Ivice i još jedne medalje za Hrvatsku. Oduševljen sam i, naravno, zajedno ćemo slaviti", rekao je Natko.

"Dao sam sve od sebe, no pogreške se događaju. Zadovoljan sam jer nisam nastupio ziheraški, riskirao sam. Ne samo u kombinaciji, već i u spustu i superveleslalomu. Pogreške su pak sastavi dio svakoga sporta."

Tjedan koji je pred nama nudi još dvije šanse za odličja - na redu su tehničke discipline. "Sada tek Ivica stupa na scenu. Siguran sam da može napraviti puno i u veleslaomu, ne samo slalomu. I ja ću dati svoj maksimum, pa što bude. Ovo su ipak olimpijske igre, veseli me svaki nastup", zaključio je.

"Skijao sam srcem, maksimalno. Sve što sam imao ostavio sam na stazi", rekao je pak presretni pobjednik. "Ne znam što reći. Presretan sam i zadovoljan načinom na koji sam vozio, na ovaj ću trenutak biti ponosan do kraja života."

Nije, ipak, sve bilo idealno. "Osjećao sam se prilično umorno pri kraju slalomske vožnje. Činilo sam se uopće više nisam vidio vrata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!