Košarka

Giannakis: "Cibona će sve osvojiti"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 24.02.2010.
Giannakis: "Cibona će sve osvojiti"
Foto: Kristijan Komarica

Trudili su se igrači Cibone koliko je to teoretski moguće, no nagrada - nije došla. Nakon utakmice u kojoj su Cibosi tijesno poraženi od jedne od najskupljih europskih momčadi trener Velimir Perasović mogao je samo pohvaliti svoje igrače...

Pljesak Draženova doma na kraju utakmice rekao je sve. Igrači Cibone dali su svoj maksimum, no sreća nije bila na njihovoj strani pa je tijesna završnica otišla na stranu gostiju. Unatoč tome, trener Cibone Velimir Perasović nije mogao biti previše kritičan: "Mi smo napadački odigrali jako dobro, no teško smo se branili u obrani; stalno su bili korak ispred nas. Trudili smo se maksimalno što pokazuje i broj skokova kao i osvojenih lopti, no protiv ovakve ekipe ipak treba malo više. Malo više što nam je nedostajalo."

Obrana nije funkcionirala kako je to Peras htio: "Kao da smo čekali da oni promaše, ali oni nisu", rekao je trener Cibone pa kratko prokomentirao suđenje: "Suci su na kraju prešutili čisti prekršaj na Udrihu koji su gosti čak namjerno napravili, no na kraju je dobila iskusnija ekipa koja je imala više sreće."

O zadnjem pokušaju Bogdanovića Perasović je rekao: "Ništa, što bih mu rekao? Pucao je s najboljom namjerom. Ponavljam, oni su namjerno radili prekršaj na Udrihu koji nije sviran da bi potom Bojan pucao solidan šut koji pak nije ušao."

Cibona ima omjer 0-4, no svatko tko je gledao utakmice Cibone zna kako to nije realan omjer: "Gorak okus je u ustima jer već četvrti put da smo blizu pobjede samo što ne dobijemo. Mislim da smo mogli dobiti da smo imali malo više sreće, odvažnosti ili čega god hoćete. Nije mi lako pao ovaj poraz iako smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi Europe."

Zašto je trener Cibone "poludio" na zapisnički stol: "Kada igrač toliko stoji na bacanjima kao Gordon, to ga omete. Mi doma igramo kao da smo u gostima. Nakon drugog bacanja su pustili vrijeme da ide i stvarno mi nije jasno što nam se to događa u domaćoj dvorani."

Trener Cibone je znao kako će njegova momčad teško do pobjede ukoliko će biti puno poena: "Na odmoru sam znao i rekao igračima da nemamo šanse ako utakmica ode na 100 poena. Uostalom, oni su također zabijali neke teške šuteve. Ne mogu reći da nismo htjeli, možda smo mogli igrati malo sporije, ali biti smo raspoloženi u napadu tako da nije bila dobra ideja."

O Gordonu: "Bio je van ritma na početku, no onda se dignuo i vraćao nas u igru kada su oni napravili razliku. Nismo danas imali energiju kao nekad, osim na samom kraju, ali eto - na kraju nam je nedostajalo sreće."

Presing po cijelom terenu tek je kraju urodio plodom: "Mi smo od prve sekunde igrali presing, ali nismo ga igrali dobro. Oni su napadali s tri mala igrača koji su nam lako ubili agresivnost; protiv ekipe koja ima Papaloukasa koji te odmah kazni - nije lako. Leon je uzeo neke lopte na "životinjsku" energiju i publiku, no nije nam bilo lako."

Trener Olympiacosa Panagiotis Giannakis upisao je novu pobjedu kojom je njegova momčad došla do omjera 4-0 i osigurala četvrtfinale: "Ljudi koji su gledali utakmicu mogu biti zadovoljni jer su vidjeli kvalitetnu utakmicu. Mi smo došli nakon velike i teške pobjede u Kupu, no unatoč tome smo došli po pobjedu, ali igrali smo protiv trkački jake momčadi. Cibona nas je nekim pogođenim šutevima učinila vrlo nervoznima, no igrali smo dobru košarku do samog kraja."

Naravno, sjajni grčki stručnjak nije propustio pohvaliti Cibonu: "Prvi put imamo 4-0 u Top 16 i to je odlično. Ciboni želim sve najbolje i vjerujem da će ako ovako nastave - osvojiti sva natjecanja u kojima igraju."

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona94:97Olympiakos
Himki83:94Baskonia
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona94:97Olympiakos
Himki83:94Baskonia
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 23:52
    ova Cibona je prava stvar - jedan dobri amerikanac i nasi mladi momci. Pogledajte samo Bogdanovica u kojega ce se igraca razvit, a igra ozbiljnu kosarku niti punu sezonu, Radosevic je potencijal, Tomas se dokaza..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 22:45
    davort -taj ti meni 4-0 radje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 21:41
    Sudac nas je pokrao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 21:22
    Cibona ima omjer 0-4, a njezini navijači mogu biti ponosni baš kao da ima omjer 4-0. Ponavljam se, ali baš me briga: srčanost, htijenje, požrtvovnost... Ako ova Cibona ne dobije sve moguće trofeje za momčad godine kada se to bude krajem 2010. dodjeljivalo, onda će to biti ogromna nepravda.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 21:12
    Kakva šteta.....
    Obrisan korisnik