Zimski sportovi

Dvostruko slavlje Kanađanki

Vedran Babić • četvrtak, 25.02.2010.
Dvostruko slavlje Kanađanki

Drugo po redu natjecanje u bobu na stazi u Whistleru proteklo je u dominaciji domaćina. U utrci ženskog dvosjeda Kanada je pokupila zlato i srebro, dok je bronca pripala Amerikankama.

Dominantnim vožnjama Kaillie Humphries i Heather Moyse osvojile su zlatnu medalju u bobu dvosjedu. Od prve vožnje su zauzele čelno mjesto i više ga nisu ispuštale. "Nisam bila posve koncentrirana, samo sam željela što prije stići do cilja", izjavila je 24-godišnja Humphries.

Drugo mjesto osvojile su također Kanađanke, Helen Upperton i Shelly-Ann Brown, s 85 stotinki zaostatka. Njih dvije su poslije prve vožnje bile tek pete, ali su u svakoj narednoj vožnji popravile svoj plasman za jedno mjesto i u konačnici stigle do srebrnog odličja.

Poredak

1. Kanada 1 (Humphries/Moyse) 3:32.28
2. Kanada 2 (Upperton/Brown) +0.85
3. SAD 2 (Pac/Meyers) +1.12
4. Njemačka 1 (Kiriasis/Senkel) +1.53
5. SAD 3 (Schaaf/Azevedo) +1.77
6. SAD 1 (Rohbock/Rzepka) +1.78
7. Njemačka 3 (Schramm/Tischer) +2.40
8. Nizozemska 1 (Kamphuis/Veenstra) +2.86
9. Rusija 1 (Skulkina/Doronina) +3.65
10. Švicarska 2 (Meyer/Schenk) +3.85

Broncu su osvojile bobistice iz SAD-a, Erin Pac i Elana Meyers, koje su poslije druge i treće vožnje bile drugoplasirane, ali su u posljednjem spuštanju stazom ipak izgubile srebro.

Na četvrtom mjestu smjestila se veteranka Sandra Kiriasis, braniteljica naslova iz Njemačke koja je ovoga puta u suradnji s Christin Senkel ostala bez medalje. Sljedeće dvije pozicije također pripale su ponovno Amerikankama, a posebno razočaranje je tek šesto mjesto najbolje američke posade (Rohbock/Rzepka).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!