Zimski sportovi

"Nemam što izgubiti ako napadnem medalju"

Antonija Pavlić • petak, 26.02.2010.
"Nemam što izgubiti ako napadnem medalju"
Foto: Bojan Koprivica

Hrvatske skijašice nisu bile pretjerano zadovoljne prvom vožnjom olimpijskog slaloma u Whistleru. Ana Jelušić trenutačno zauzima 16. mjesto, Nika Fleiss je 29., Matea Ferk 39., a Sofija Novoselić 48.

Ana Jelušić bila je iznimno odmjerena i pozitivna u izjavama poslije olimpijskog slaloma u Whistler Creeksideu. Mlada je Riječanka u prvoj vožnji osvojila 16. poziciju sa 1.62 sekundi zaostatka za vodećom Marijom Riesch.

"Cilj mi je bio odraditi dvije dobre vožnje, ući u cilj i pružiti ono za što sam trenutačno sposobna", rekla je pred kamerama HTV-a. "Mogla sam bolje, kumulirala sam možda pet desetinki više no što sam trebala. Muči me što sam mislila da dobro, korektno skijam."

"Svaki skijaš ima neke svoje prednosti i želje za stazu. Meni nije odgovaralo što je spušten start i što je pao snijeg pa je staza postala mekša. No to mi ne smiju biti isprike. U drugoj ću vožnji imati odličan startni broj i pokušati iz toga izvući najbolje. Ništa mi ne znači 10. ili 15. mjesto, dat ću maksimum i napasti, pa što bude. Pokušat ću se probiti što više mogu, možda niti napad na medalju nije 'lud'. Ovo su olimpijske igre, sve je moguće", misli.

Nika Fleiss ponovno je prezentirala svoju boljku i predugo ostajala na rubnicima, pogotovo u zavojima. "Činilo mi se da sam dobro skijala i nisam imala previše problema, osim jednih vrata neposredno prije kraja. Bila sam malo šokirana kada sam u cilju vidjela zaostatak, no treneri su mi pojasnili da sam previše zadržavala skiju, nije bilo rizika."

"Ana nije loše skijala, no možda je bila malo pregruba za ovu stazu. Sada mora napasti jer je po ovakvim uvjetima sve moguće. Ja ću se moliti za dobru drugu vožnju budući da ću imati najbolji mogući broj", prokomentirala je i Anine šanse u drugoj vožnji.

Matea Ferk pak misli: "Sigurno sam mogla bolje. Gornji dio sam dobro odradila s obzirom na to da sam na ravnim dijelovima uvijek sporija. U zadnjoj sam strmini već previše držala zavoj i tu sam najviše izgubila. Staza je izdražala do naših brojeva, mene i Sofije, odlično je pripremljena. Pomak je i to što sam uopće došla do cilja nakon dugo vremena, no moram priznati kako sam pomalo razočarana."

Sofija Novoselić učinila je ogromnu pogrešku pri dnu i akumulirala više od sedam sekundi zaostatka. "Već sam u trećim vratima učinila pogrešku, no kasnije sam pustila skiju i dobro vozila. Ne mogu reći da sam zadovoljna, nije mi trebala ona glupa greška na kraju. No bit će još olimpijskih igara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!