Zimski sportovi

"Svjesna sam da jednostavno moram bolje"

Antonija Pavlić • petak, 26.02.2010.
"Svjesna sam da jednostavno moram bolje"
Foto: Bojan Koprivica

Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu bile zadovoljne ostvarenim rezultatima u olimpijskom slalomu u Whistler Creeksideu. Ana je ostvarila 12. vrijeme, dok je Nika bila 25., no obje su svjesne kako su, kao negdašnje članice prve jakosne skupine, sposobne za mnogo više...

Ana Jelušić nije mogla biti presretna osvojenim 12. mjestom na Olimpijskim igrama u Vancouveru, premda je tim rezultatom ostvarila najbolji doseg na velikim natjecanjima u karijeri.

"Malo po malo i možda se do 2046. osjetnije pomaknem", nasmijala nas je Riječanka. "Nisam nezadovoljna, a niti duboko razočarana", odmah je dodala.

"Rezultati su tokom sezone upućivali na ovakav razvoj situacije. Žao mi je što sam u obje vožnje izgubila nepotrebnih pet desetinki, ali tome je uvelike kumovalo i vrijeme. Padao je gusti snijeg, zbog čega se gotovo ništa nije vidjelo", rekla je pred kamerama HTV-a.

"Napravila sam nekoliko pogrešaka i naletjela na rupu, što nisam očekivala. Zbog svega toga i nisam uspjela doći do boljeg rezultata jer se na olimpijskim igrama svi bacaju na glavu. Dala sam sve od sebe."

Prije vožnje je najavljivala i eventualni napad na medalju pod krilaticom "na olimpijskim je igrama sve moguće". No ispalo je drukčije.

"Glupo je doći na olimpijske igre ne razmišljajući o velikom rezultatu. Malo sam razočarana jer je ovo bila jedinstvena prigoda, koju imamo jednom u četiri godine. Danas mi ništa nije polazilo za rukom, nadam se da će u daljnjim utrkama biti bolje."

Nika Fleiss zauzela je 25. mjesto, posljednje iz kruga skijašica iz najboljih 30. "Nezadovoljna sam i tužna, no nisam ljuta. Kako olimpijske igre prolaze slalom skijam sve lošije, što me boli. Olimpijske igre se održavaju svake četiri godine, a meni je već 25 i trebala bih mnogo bolje od ovoga", svjesno je rezonirala Samoborka.

"Sada ovo svakako moram proživjeti i prespavati", dodala je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2010. u 11:36
    Nika je otkrila nove vrhunce.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2010. u 11:33
    bilo bi lijepo kad bi nika shvatila da je njezin vrhunac iza nje,pa da te novce koji se 'ukucavaju' u nju prepusti nekoj mladoj i perspektivnoj sportašici. ovo skijanje koje služi samo da joj 'guz... vidi puta' nema smisla.
    Obrisan korisnik