Zimski sportovi

Kanađanke prokockale zlatno odličje

Borna Rupnik • subota, 27.02.2010.
Kanađanke prokockale zlatno odličje
Foto: EPA

U ženskom finalu curlinga Švedska je u vrlo neizvjesnom susretu svladala Kanadu i tako obranila svoje zlato iz Torina. Bronca je pripala Kineskinjama...

Finale curlinga u ženskoj konkurenciji bilo je prava poslastica za sve ljubitelje ovog sporta. Susrele su se olimpijske pobjednice Šveđanke i sjajne Kanađanke, a nove vlasnice zlata nisu se znale sve do samog kraja dodatnog enda.

Do prvog su boda pred 5.000 gledatelja stigle Kanađanke, ali potom su Šveđanke preokrenule na 4:2. No, drugi je dio na oduševljenje prisutne publike u potpunosti pripao domaćim igračicama, koje su u pretposljednjoj dionici povele 6:4 i našle se nadomak pobjede.

Međutim, ni tu nije bio kraj. Braniteljice naslova na čelu s kapetanicom Anette Norberg poravnale su na 6:6 i izborile dodatni end.

U tom je dijelu završni pokušaj pripao Kanadi, ali je Cheryl Barnard pogriješila i uz veliko razočaranje na tribinama propustila osigurati veliko slavlje. Iznenađenje na licima Šveđanki bilo je očito, a u povijest će ući kao prva ženska reprezentacija s dva olimpijska zlata u curlingu.

U susretu za treće mjesto Kineskinje su uvjerljivo pobijedile Švicarsku rezultatom 12:6 i tako osvojile brončano odličje.

Curling (Ž), finale:
Kanada - Švedska 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!