Zimski sportovi

Novo srebro Ivice Kostelića!

Marin Vuković • subota, 27.02.2010.
Novo srebro Ivice Kostelića!
Foto: EPA

Ivica Kostelić je još jednom fenomenalnom vožnjom osvojio drugo srebro na ovim Olimpijskim igrama i ukupno svoju treću olimpijsku medalju, u drugoj je vožnji pretekao dvojicu svojih suparnika, a bolji od njega bio je samo Talijan Giuliano Razzolli.

Ivica Kostelić je s dvije dobre vožnje u slalomu došao do druge medalje u Vancouveru. Kostelić se stazom spustio kada je na prvom mjestu bio Andre Myhrer koji je bio deseti u prvoj vožnji i koji je bio gotovo nepogrješiv u drugom nastupu. Kostelić je na stazu krenuo sa 66 stotinki prednosti. U prvom sektoru je već izgubio dvije desetinke, no ostatak staze je odradio sjajno te je do kraja izgubio još svega 18 stotinki. U cilj je ušao s 28 stotinki prednosti, dovoljno za vrh.

Nakon njega je krenuo Benjamin Raich koji je dobro odradio početak i kraj utrke, ali je katastrofalno nastupio u srednjem sektoru u kojem je izgubio šest desetinki te je završio i iza Myhrera. Kostelić je imao u tim trenucima osiguranu medalju, koja se ubrzo iz bronce pretvorila u srebro nakon što je Mitja Valenčić odvozio previše rezervirano i izgubio čitavu sekundu za Kostelićem u drugom nastupu.

Nakon toga je ostao još Giuliano Razzoli koji je ipak imao preveliko vodstvo u odnosu na Kostelića. Talijan je dobro vozio u prva dva sektora. Tek je u posljednjem kalkulirao i izgubio četiri desetinke sekunde. Dovoljno da sačuva zlato sa 16 stotinki prednosti pred Kostelićem. Kostelić je u konačnici zasluženo došao do srebra, što je svakako veliki rezultat, no ostaje žal za zlatom koje je bilo dostižno uz malo više agresivnosti.

Razzoli je iskoristio stazu koja mu je odgovarala te je odvozio beskompromisno, riskirajući sve do samog kraja druge vožnje u kojem je malo povukao kočnicu. Iznenađuje da su Austrijanci ponovno ostali bez medalje, jer je Raich zaostao pet stotinki za Myhrerom koji je sjajnom drugom vožnjom došao do brončane medalje. Natko Zrnčić-Dim je solidno odradio svoj posao te je u cilj ušao s 19. mjestom. na 2 sekunde i 67 stotinki od pobjednika.

ZOI, Vancouver, Slalom, druga vožnja:
1. Giuliano Razzolli (Ita) 1.39.32
2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +0.16
3. Andre Myhrer (Šve) +0.44
4. Benjamin Reich (Aut) +0.49
5. Marcel Hirscher (Aut) +0.88
6. Mitja Valenčić (Slo) +1.03
7. Manfred Moelgg (Ita) +1.13
8. Julien Cousineau (Kan) +1.34
9. Julien Lizeroux (Fra) +1.40
10. Reinfried Herbst (Aut) +1.46
...
19. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV) +2.67
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Babangida28.02.2010. u 01:43
    http://vinovo.magnify.net/video/Kostelic-Razzoli-Slalom-Olympic
    Babangida
  • Babangida28.02.2010. u 01:43
    BRAVO IVICA
    Babangida
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 01:16
    svjedno mislim da mu gitara bolje ide od skijanja, ali nema veze, ČESTITKE IVICI! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 00:55
    cestitke legendarnom ivici!!
    Obrisan korisnik
  • davie28.02.2010. u 00:20
    Bravo Ivek!!! Hvala ti na još jednom srebru...opet nam je srce puno topline! Svaka čast! Sad mi je pao na pamet onaj stih iz pjesme Borisa Novkovića: "Stisnuti zube, to treba znati, jer to mogu samo najbolji!" A ti i jesi NAJBOLJI!!!
    davie