Zimski sportovi

"Da su postavljena vrata više, Ivica bi bio zlatni"

Antonija Pavlić • nedjelja, 28.02.2010.
"Da su postavljena vrata više, Ivica bi bio zlatni"
Foto: Bojan Koprivica

Ante Kostelić nije imao što za zamjeriti svome sinu poslije osvojenog slalomskog srebra na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Dodavši još jedno odličje kombinacijskoj medalji osvojenoj u utorak Ivica se, potpuno zasluženo, ugurao u skupinu najuspješnijih alpskih skijaša igara...

Ante Gips Kostelić definitivno je jedan od najvećih i najuspješnijih sportskih trenera na svijetu. Bivši je rukometaš naprosto fantastično podignuo svoju djecu, profiliravši ih u dvije istinske legende bijeloga sporta, te osvojivši manje-više sve što je bilo ponuđeno. Novu je povijesnu priču fascinantne obitelji na snježnim padinama Whistlera ispričao Ivica, osvojivši svoju treću, a devetu ukupno obiteljsku olimpijsku medalju.

"Zadovoljan sam i miran. Ostvarili smo ono po što smo došli i to nakon svih problema s ozljedama i operacijom", rekao je najstariji Kostelić.

"Ivica je odlično skijao, nije bio oprezan i rezerviran. Bacio se na glavu. Znao sam da je u džep pospremio još jednu medalju čim je prošao ciljem, a ne bih se žalio niti da je na koncu brončani."

Od Ivice je bolji bio jedino mladi Giuliano Razzoli i to za 16 stotinki sekunde. Dojam je bio da je Talijan drastično usporio u donjem dijelu staze, te je u odnosu na gornji dio izgubio više od pet desetinki.

"Razzolli je pobjedu odnio u prvoj vožnji. U drugoj je vožnji bio odličan u gornjem sektoru, no u nastavku je učinio nekoliko pogrešaka koje su ga do kraja bitno usporile. Da je bilo samo dva, tri vrata više Ivica bi sada bio zlatni. No, nećemo plakati zbog toga", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani28.02.2010. u 21:08
    "uvijek neke primjedbe" - a kakve primjedbe?! nema ni jedna... Bravo za Ivicu, Antu i ostale!
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 20:38
    da nije bio tako naporan, nikada Kostelići ne bi osvojili to što su osvojili. A to govorim iz prve ruke, kao Ivičin prijatelj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 16:59
    uvijek neke primjedbe, gips je već naporan
    Obrisan korisnik