Zimski sportovi

Kostelić: "Ni zlato nije bilo daleko"

Marin Vuković • subota, 27.02.2010.
Kostelić: "Ni zlato nije bilo daleko"
Foto: EPA

Odmah nakon završetka utrke u kojoj je osvojio svoje treće olimpijsko srebro, Ivica Kostelić je u izjavi za Hrvatsku radioteleviziju izjavio kako ni zlatna medalja nije bila daleko, te da je prije utrke odlučio da neće kalkulirati.

Velik broj hrvatskih navijača došao je bodriti Ivicu u ciljnoj ravnini olimpijskog saveza, a Ivica Kostelić je među njima vidio mnogo poznatih lica.

"Ovo je strašno, veličanstveno. Kad malo pogledam, na tribinama je toliko mojih prijatelja, tako mi je toplo pri srcu da ih vidim", blistao je Ivica znajući da je ostvario još jedan ogroman uspjeh.

"Nije ovo samo srebro, ovo je drugo srebro. Bilo je gusto i svaka čast Razzolliju jer je pobijedio na račun odlične prve vožnje. Nije ni zlato bilo toliko daleko, staza je bila malo skraćena i da je ostalo još dvoja ili troja vrata, tko zna...", analizirao je srebrni Ivica.

Je li prije druge vožnje kalkulirao ili se odlučio spustiti "na glavu"? "Nije tu bilo puno računice, tata mi je pokušao reći da pazim, a ja sam rekao da je ovo jedina vožnja u mojem životu u kojoj neću paziti. Naravno, za to je trebalo imati i puno sreće jer trebalo je odvesti takvu vožnju na stazi koja više nije bila u dobrom stanju."

Za četiri godine su igre u Sochiju. "Daleko je to, tko zna što će biti za četiri godine, dao Bog zdravlja. Daj Bože da dođem tamo zdrav i u dobroj formi i da se dobro borim, a nadam se da će mi se tamo pridružiti i Natko."

Natko Zrnčić-Dim osvojio je 19. mjesto, popravivši svoj plasman u odnosu na prvu vožnju. "Malo je izvan 15. mjesta, ali mogu biti zadovoljan općenito svojim pristupom na Olimpijskim igrama, pogotovo u slalomu i kombinaciji. Ne žalim ni zbog čega, dao sam sve od sebe i zadovoljan sam pristupom. Ovo su fenomenalni trenuci i pokušavam ih zapamtiti za ubuduće.", rekao je Natko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!